Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het salsa på latinofestival i Sundsvall

36 timmars workshops med danser som salsa, samba, bachata och argentinsk tango.
Salsafester och uppträdanden av Tropicana Stockholm, Saul Perez Valdes och Club Latino Zen-Zen från Gävle.
Den 3-5 april är det latinofestival på Sidsjö hotell.

I november, förra året, arrangerades Norrlands största latinofestival hittills. Arrangemanget blev lyckat, menar Julio Espinal på föreningen Siboney i Sundsvall, som nu ser fram emot en ny latinofestival 3-5 april i Sidsjö hotell och konferens lokaler på Arthur Engbergs väg.

– 36 timmar med grymma workshops i allt mellan salsa till afrocubansk dans. Det blir även häftiga uppträdanden av professionella dansare och salsafester på kvällarna, säger Julio Espinal, som hållit salsakurser i Sundsvall sedan 1993.

Inga förkunskaper krävs och de olika prova på-kurserna startar från nybörjare och fortsätter under helgen upp till avancerad nivå. Det finns även pass där alla kan delta.

– Det kommer att bli en oerhört hög kvalitet på de workshops som är under festivalen. Vi har några av Sveriges bästa instruktörer på besök och nu håller Sundsvalls festival lika hög kvalitet som i Stockholm och Göteborg, säger Julio Espinal.

På fredag och lördag kväll blir det salsafester som pågår långt in på nätterna. Fredag 3 april är det uppträdande i Cha cha cha med Stretch legs, no heels, tango med Ehsan Shariati och bachata med Patricio Hallsten och Marcela Cardenas.

På lördag kväll 4 april fortsätter uppträdanden med samba av Club Latino Zen-Zen från Gävle samt salsa med Saul Perez Valdes och Tropicana Stockholm.

Julio Espinal anser att festivaler av det här slaget utvecklar salsan och intresset för latinamerikanska danser i stan.

– Ja, alla dansintresserade kommer att kunna testa en massa nya danser som de kan använda sig av sedan i sin dans och improvisera. Det är mycket utvecklande även för oss instruktörer inom Siboney när vi får lära oss nya tekniker av de ledare som kommer hit, säger Julio Espinal.