Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hiphop artisten Cleo ger sig ut på riksteaterturné – kommer till Sundsvall nästa år

För att uppmärksamma kampen mot sexuellt våld ger sig den ideela organisationen "FATTA" ut på en riksteaterturné tillsammans med svenska sångerskan CLEO och dansgruppen JUCK. 1 februari nästa år kommer de till Tonhallen i Sundsvall.

2013 stid tre killar åtalade för att ha våltagit en 15-årig tjej med en glasflaska, men friades senare av Umeå tingsrätt. Händelsen blev starten för att organisationerna "Make Equal" och "Femtastic" gick samman. Resultatet blev FATTA som är en ideel medlemsförening för alla oavsett kön eller könsidentitet som vill agera mot sexuellt våld och för samtycke.

Läs även: I tre dagar har låtskrivare huserat på Ulvön – siktar på repris nästa år: "Det är som en saga"

Nu åker FATTA ut på en riksteaterturné tillsammans med en av organisations intiativtagare: rapartisten, låtskrivaren och sångerskan CLEO. Med tio år på hiphop scenen har hon gjort musik med bland annat Linda Pira, Adam Tensta, Kristin Amparo och Alina Devecerski. Hennes första EP kom 2007 och senast släpptes 2016 EPn "Vi har sagt allt". Hon har även vunnit titeln "Årets Liveakt" på Kingsizegalan 2015 och "Årets live" på Manifestgalan.

Tillsammans med henne följer även danscompaniet JUCK med som har rötter i streetdance och utifrån dagsaktuella debatter om genus, sexualitet, feminitet, etnicitet och normkreativitet skapar konstnärliga format.

FLER NYHETER:

Lekfull bolltjuv gästspelade med GIF Sundsvalls pojklag – se när räven raskar över planen

För Plus-kunder: Star Gym öppnar i Kvissleby: "Flera hundra som köpt medlemskap"

Beskedet: Supertalangen Jonathan Dahlén kommer att spela i Sverige

För Plus-kunder: Häktades efter mordförsöket: "Hade planer på att föra bort kvinnan och ta hennes liv"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.