Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hiphopkväll med Rapper KC

Nyligen släppte Sundsvallsrapparen albumet "Vibes of life" i samarbete med Gävleproducenterna Jukebeats och Nag Champa. I kväll inviger de hiphopklubben Thirst på Söders Källa.

2012 kom "Get together". Direkt efter släppet började Kristoffer "Rapper KC" Samuelsson börja jobba på nästa skiva tillsammans med exekutiva producenten Andreas Öhlén. I somras blev "Vibes of life" klar och skickades iväg på mastring.

– Jag är peppad och har hållit i mig. Jag försöker att ha framförhållning så att skivan inte flyger över huvudet på folk. Jag tror att många kan digga den, de måste bara hitta den, säger Kristoffer Samuelsson.

Rapper KC har inte skickat skivan till något skivbolag. Det är inte prioriterat men om det skulle passa gör han det.

– Jag fokuserar på att göra feta låtar. Jag har allt det ett skivbolag skulle kunna ge.

Det finns andra delar han ser skulle fungera bättre för honom. Det tror Andreas Öhlén också.

– Det enda som saknas är en bra byrå som jobbar med branding. Musiken kan vi ge ut på Spotify, Itunes och musikvideor fixar vi själv, säger han.

Efter en minivideorelease på Moyo i Sundsvall är det dags för en releasespelning för skivan i Gävle, där Rapper KC:s producenter Emanuel "Jukebeats" Recinos och Martin "Nag Champa" Löf bor. Det kommer att bli en släppfest i Sundsvall senare också.

– Jag planerar något större. Jag har olika kriterier och måste hitta en lokal. Då kommer vi ha med Roots Rockers (Rapper KC:s liveband, red anm). I Gävle blir det bara dj, säger Kristoffer Samuelsson.

Läs mer: Thomas Nilssons recension av "Vibes of life"