Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk dag att vänta på Bergsåker – montékväll väntar: "Något helt nytt"

Den 4 augusti blir en speciell dag i Bergsåkers historia.
Det blir en travdag likt många andra – men helt sulkybefriade.
Det blir montésportens första, egna, tävlingskväll någonsin.

Gillar du montélopp kan du skatta dig lycklig. I början av augusti kommer nämligen åtta travlopp att köras helt utan sulky.

– Jag har fått ja från Svensk Travsport och beslutat att vi ska köra den här montékvällen den 4 augusti. Det känns både spännande och roligt att kunna nischa in ett nytt tävlingskoncept som inte tidigare funnits. I nuläget är dock inte alla detaljer klara kring arrangemanget, utan dessa ska vi arbeta fram tillsammans med ST lite längre fram, säger initiativtagaren och regionsportchefen Bert-Ola Månsson till Travronden.

Tanken är att sex montélopp körs för den varma rasen och två lopp för den kalla, och i potten kommer minst 30.000 kronor att finnas till vinnaren i samtliga race.

– Första tanken var att köra fyra lopp med 50.000 och lika många med 30.000 till vinnaren. Men det kan också bli så att jag satsar på ett med 100.000 kronor i förstapris. Det här och mycket annat får bli en senare fråga, säger Månsson.

Stina Swartling, som är projektledare för monté på Svensk Travsport, välkomnar nyheten med öppna armar:

– Jag blev så klart jätteglad, det är verkligen superkul. B-O (Bert-Ola) Månsson ringde upp mig och berättade om idén och undrade om jag trodde att det skulle kunna fungera.  Det är verkligen roligt att han vill göra en sådan här satsning, det är något helt nytt och det kommer att vara jättebra för montésporten, säger Swartling i en intervju med Expressen.