Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk motortävling är igång i Östersund

I helgen skrivs det motorhistoria i Östersund.

Dags för STCC Airport Race på Frösön.

Aldrig tidigare har STCC haft en tävling så långt norrut.

– En mindre succé är i hamn redan, säger tävlingskordinatorn Pontus Sandell till op.se.

Annons

Runt 6000 biljetter såldes redan på förhand till de två dagarna som STCC Airport Race håller på.

– Vi har faktiskt inte räknat med att göra några plussiffror i år utan siktar på att gå runt, säger Sandell.

I går kördes kvalrace inför dagens tävling. Totalledaren i STCC, Johan Kristoffersson från Volkswagen Team Biogas, blev tvåa i det ena kvalheatet och trea i det andra.

Det blir därmed också hans startpositioner i dagens två race på flygplatsbanan.

– Det är verkligen positivt att vara på plats i Östersund. Atmosfären är positiv och alla är uppenbart glada över att vi är här, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande från teamet.

Snabbast i det första kvalheatet var Tomas Engström strax före Rickard Rydell. Samme Engström vann också det andra kvalheatet.

I Camaro Cup, som körs parallellt med STCC i Östersund, var Sundsvallssonen Fredrik Ros näst snabbast i kvalet bakom Jens Edman.

Samtidigt kraschade hemmaföraren Freddie Magnusson under testkörningen och det är tveksamt om han kan komma till start i dag.

– Jag trodde att Micke (Eklund) skulle hålla kvar sin linje men när han flyttade på sig hade jag inte en chans att väja. Det gick i ungefär 200 km/h på det stället, säger Magnusson till STCC:s hemsida.

Ros ligger fyra totalt i cupen med 121 poäng inför helgens race. Jocke Mangs leder med 148 efter tre deltävlingar av åtta. (ST)