Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit går pengarna i S och V:s budget

Sälja av Vivsta gamla skola.
Bygga ny förskola i Söråker och få fart på bostadsbyggandet i kommunen.
Det vill S och V med budgeten som klubbades i fullmäktige.

Under måndagskvällens långmangling i fullmäktige var det inte bara flyktingfrågor som fick politikerna upp i talarstolen. Budgeten skulle klubbas så det var mycket pengar som diskuterades.

Mest pengar går till socialnämnden samt barn- och utbildningsnämnden. Men Krister Håkansson (V), barn- och utbildningsnämndens ordförande, menade att bara för att det finns pengar så ska det inte spenderas utan att man säkert vet vart de ska gå.

– Det går inte bara att stoppa in pengar och tro att det går bra, sa han.

Oppositionsråd Tony Andersson (M) tyckte annat och menar att det måste göras en rejäl satsning framåt när det gällde skolan.

– Det går inte att köra på i samma fotspår, konstaterade Tony Andersson.

Annat som S och V satsar på i budgeten är en halv miljon till en förstudie om en ny simhall. Pengar går också till upprustning på Söråkers skola, Ala skola och Bergeforsens skola.

Arbetsmarknadsenhetens budget förstärks med en halv miljon för att fler ungdomar ska få sommarjobb. Näringslivskontoret får öronmärkta pengar som ska gå till insatser för att få i gång bostadsbyggandet i kommunen.