Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit kan 1 000 motorcyklar tvingas flytta när torget byggs om: "Tråkigt med plan B"

Ombyggnationen av Stora torget i Sundsvall krockar med Motorcykelns dag.
Det innebär att runt 1 000 mc-ägare med nypolerade hojar tvingas hitta en ny plats att träffas på.
– Vi förstår det men det är tråkigt förstås, säger SMCC:s ordförande Björn Nordqvist.

Annons

Stora torget ska renoveras i sommar. Från början av maj ska det förändras, och det innebär att flera evenemang får flytta på sig.

Ett av dem är Motorcykelns dag, som arrangeras av SMCC, Sundsvall Motor Cycle Club.

– Vi har ännu inte fått klartecken från kommunen, men det här har ju varit på tapeten i flera år. Men det finns en plan B, berättar Björn Nordqvist, ordförande.

Och plan B är hamnen. Den mäktiga kortegen som startar i Timrå kommer gå som vanligt, men slutdestinationen blir alltså inte längre centrum.

– Vi har varit i centrum i 16 år och vill ju vara där. Nu byggs det om och det är tråkigt att det blir en kollision, men kommunen måste ju kunna göra sitt. Det är bara att gilla läget.

Ombyggnationerna väntas pågå till början av juli nästa år. Och då är det extra viktigt för SMCC att det inte blir några förseningar.

De ska då arrangera Fim Rally. För att förklara det kan Fim liknas vid motorcyklisternas motsvarighet till Fifa. En stor centralorganisation.

Tävlingen har arrangerats årligen i 72 år och fungerar så att motorcyklister från hela världen möts på en plats. Sedan tilldelas de priser efter olika kriterier som vilken nation som sammantaget kört längst med olika typer av motorcyklar, vilka som har flest tjejer och så vidare.

– Då räknar vi med 1000-1500 utländska gäster och då ska det ju vara fest i tre dagar. Då gäller det att det inte blir försenat. Men blir det så, då löser vi det också.