Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit kommer Moving Art Project

Den mobila konstutställningen Moving Art Project kommer att besöka tio svenska städer under april och maj nästa år. Syftet med projektet är "att ge icke-etablerade konstnärer en plattform och att tillgängliggöra konst för en bredare publik", enligt ett pressmeddelande.

Annons

Konststoppen kommer att göras i Kiruna, Luleå, Falun, Östersund, Karlstad, Göteborg, Stockholm, Jönköping, Växjö och Malmö.

"Det känns väldigt roligt att vi har fått till en så stor bredd när det gäller vilka städer vi besöker, vi kunde inte ha varit nöjdare med turnéplanen. Vi är övertygade om att vi kan tillföra något nytt till konstscenen både i och utanför storstäderna, genom att skapa en inspirerande, inkluderande och nyskapande utställning", säger Helena Silvander som är en projektets grundare.

Ett hundratal deltagande konstnärer kommer att väljas ut av en jury som består av bland andra konstnären Karin Mamma Andersson och dramatikern Suzanne Osten.

Fram till den 30 november får vem som helst ansöka om att delta.