Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade hem efter sju år

Ibland händer det. Som för Tove Johansson. Det har gått sju år sedan hennes katt Crux försvann från Bosvedjan. För någon dag sedan kom den hem till sin matte.

Annons

– Jag var helt övertygad om att katten hade dött och att jag aldrig mer skulle få se honom, berättar Tove Johansson, samtidigt som hon klappar Crux som gillar strykningarna över kroppen.

Och att det är samma katt som försvann för sju år sedan råder det ingen tvekan om.

– Han är märkt i örat med en tatuering.

Det var tack vare den märkningen som Crux hittade hem igen.

– Det var en person som var ute och gick vid Sidsjön och såg en katt utan halsband. Hon tog upp den och började söka ägaren tack vare märkningen i örat. Så en dag ringer hon till mig och jag tror först inte på vad hon säger.

Sedan upptäcker båda i telefonen att man är gamla bekanta sedan tidigare. Upphittaren hade lagt ut en bild på Crux så Tove kunde gå ut på internet för att titta. Det rådde redan då ingen tvekan att detta var hennes katt.

Eftersom Tove Johansson numera bor i Malmö, lovade vännen att ta hand om katten tills Tove kom upp. Så för någon dag sedan blev det ett kärt återseende.

– Det känns som om Crux inte ändrat sitt beteende alls. Han är lika busig, lekfull och go som han var för sju år sedan. Då var han två år.

Det mesta tyder på att Crux hittat en eller flera andra familjer att på hos under de år som gått. Han är fin i pälsen och frisk.

– Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med den som tagit hand om Crux. Bland annat för att jag bor i Malmö och där har jag en annan katt.