Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade tårgasspray i en soptunna – man döms för vapenbrott

En man i 25-årsåldern från Sundsvall har dömts till dagsböter för vapenbrott. Detta efter att polisen hittat en tårgasspray som mannen bar på. Tårgassprayen ska mannen ha hittat i en soptunna.

Det var under en kväll sommaren 2016 som händelsen inträffade.

I förhör har mannen uppgett att han på väg till krogen i centrala Sundsvall kastade en ölburk i en papperskorg. När mannen skulle försäkra sig om att ölburken hamnat i papperskorgen såg han ett föremål.

Mannen plockade upp föremålet och ska enligt utredningen uppgett att det såg ut som en läppsyl eller parfymflaska. Han stoppade föremålet i fickan och gick in på en krog.

Väl inne på krogen ska några ur hans sällskap ha börjat bråka och polis tillkallades. I samband med att sällskapet omhändertogs visiterades även mannen. Polisen hittade föremålet, vilket visade sig vara en tårgasspray som är olaglig att ha utan tillstånd.

Mannen åtalades för ringa vapenbrott och nu har Sundsvalls tingsrätt dömt mannen till att betala 40 dagsböter.

Tingsrätten har gjort bedömningen att mannen varit oaktsam som inte närmare undersökte ett suspekt föremål. Det anses att skyldigheten att undersöka fyndet i detta fall var ännu mer viktigt eftersom föremålet hittades i en papperskorg inne i centrala Sundsvall.