Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittelön på 100 000 för Junselevargarna

Svenska Rovdjursföreningen utlyser belöning för upplysningar om försvunna djuren.

Svenska Rovdjursföreningen utlyser en belöning på upp till 100 000 kronor för upplysningar om de försvunna Junselevargarna.

Det skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Upplysningarna ska kunna klarlägga orsakerna till att den riksbekanta Junselevargen och hennes partner försvunnit från sitt revir.

Upplysningarna ska leda till att vargarna hittas döda eller levande eller på annat sätt leda till att orsaken till deras försvinnande kan fastställas, enligt Rovdjursföreningen.

Svenska Rovdjursföreningen vidarebefordrar inga namn utan godkännande från uppgiftslämnaren. Tips kan lämnas anonymt, skriver vk.se.

– Vargarna kan inte bara ha gått upp i rök, säger Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen.

– Det är extremt viktigt att få veta vad som hänt med de två vargarna och kan en belöning hjälpa till för att bringa klarhet i deras öde så är det värt pengarna.

Sista spåret efter Junseletiken är möjligen en bild tagen av en privatperson den 20 februari 2014. Länsstyrelsens spårare har, trots intensiva spårningar, inte sett några spår av vargarna sedan i mitten av februari.

– Alla de turer som Junseletiken varit föremål för och hennes okuvliga vilja att överleva har gett henne ett starkt symboliskt värde och ett folkligt stöd. Det är av stor vikt att få klarhet i var tiken och hennes partner tagit vägen och det är därför vi utlyser belöningen, säger Ann Dahlerus.

Villkor för belöningen finns på Svenska Rovdjursföreningens hemsida www.rovdjur.se