Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp oss att utse Sundsvalls nästa köng – nominera din kompis här

Det är dags att kröna Sundsvalls nästa köng – och vi behöver din hjälp. Nominera din granne, arbetskamrat, familjemedlem, kompis eller någon annan som förtjänar titeln. I prispotten finns 10 000 kronor och ära, förstås.

För att bli Sundsvalls köng 2019 samt krönas på Stora torget gäller det att vara en värdig representant för staden. 2015 gick priset till gymnasieläraren Anneli Näsberg, 2016 till konstnären Wejdan Derky, 2017 till judotränaren Wolfgang Biedron och förra året gick priset till Fredrik Hallstensson som driver stiftelsen GMIS. Alla nämnda köngar har bidragit till ett bättre, snällare och coolare Sundsvall.

Nu kan du vara med och nominera nästa köng i stan. 

Det kan vara vem som helst, en granne, arbetskamrat, familjemedlem, någon du ser upp till eller någon annan du tycker är värd titeln och priset. Nomineringen är viktig. Du ska kunna förklara på ett bra sätt vad det är som gör personen värd att vara köng över Sundsvall. Vi behöver ditt bidrag senast 30/4.

Från nomineringarna kommer sex finalister att väljas ut. Sedan avgör folkets sms-röster och en jury, bestående av de företag som sponsrar evenemanget, vem som blir köng 2019. Priset delas ut i samband med Sundsvall bjuder på Stora torget den 9 juli. 

Årets köng 2019 är ett samarbete mellan Sundsvalls Tidning och Heja Sundsvall med partners.

Du som nominerar är också med och tävlar om presentkort på In: gallerian och Birsta City värda 1000 kr styck.