Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälporganisation kritiserar PJ Harvey

PJ Harveys senaste singel "The community of hope" har inte tagits emot väl av en amerikansk hjälporganisation med samma namn.

I låten, vars innehåll är inspirerat av ett besök i Washington DC-området Ward 7, sjunger Harvey om en "drogstad befolkad av zombier".

Det har fått organisationen Community of Hope, som är verksam i området, att författa ett öppet brev till artisten, skriver The Guardian.

"Vi kämpar mot utmaningarna du nämner i din låt. Vi arbetar för att förbättra livet på en plats du kallar 'dödens gångväg'. Genom att nämna gatunamn och byggnader, i stället för människorna som bebor dem, när du besjunger denna bild av fattigdom – förminskar du inte dessa människors värdighet? Har du inte bespottat en plats som, på gott och ont, är ett hem för människor som strävar efter att förbättra den?", skriver Leah Garrett på Community of Hope i brevet. (TT)