Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjältar räddade vår dotter – så här bra kan sjukvården vara

Ganska ofta möts vi av negativa berättelser om den svenska sjukvården, framför allt i media. Den bilden stämmer dock inte överens med den sjukvård vi tagit del av nyligen och därför vill vi ge en annan bild.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Den 9 januari föddes vår dotter på Sundsvalls sjukhus. Redan på förlossningen fick vi ett fint bemötande och bra hjälp av personalen. Efter en lyckad förlossning hamnade vi sedan på BB. Tack vare personalens noggrannhet och kompetens så upptäcktes att vår dotter hade dålig blodcirkulation och därefter fick vi flytta till barnkliniken för vidare tester.

När det tyvärr visade sig att vår dotter hade ett hjärtfel och behövde opereras i Göteborg så visade sig sjukvården vara helt fantastisk. Från att vi fick besked om operationen så tog det två timmar till att vi satt på flyget till Göteborg och vår lilla tjej åkte ambulansflyget fem minuter efter oss. Personalen på barnkliniken ordnade med allt praktiskt och tog sig tid att prata och stötta oss i denna fruktansvärda situation. När vi kom till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg möttes vi av samma omtanke.

Dessa dagar och nätter var fruktansvärda att ta sig igenom, men sjuksköterskornas och läkarnas förstående och förklarande attityd gentemot oss som föräldrar var ovärderlig. Inför operationen fick vi träffa tre olika läkare som alla tog sig tid att förklara så vi förstod och vi kunde fråga om vad vi ville. Under tiden togs vår dotter om hand av flera barnsjuksköterskor som alla visade stor kompetens och omtanke i sin omvårdnad av henne. Det gjorde oss tryggare. Operationen gick bra och efter en tid fick vi åka hem igen. Vårdtiden efter operationen var också väldigt bra och noggrant planerad så att vi successivt fasades ut från sjukhuset.

Vad vill vi då ha sagt med denna insändare? Vi vill berätta hur bra sjukvården kan fungera i Sverige och vi vill berätta om vilken fantastisk personal vi mött på dessa två sjukhus. Utan dem skulle inte vår lilla tjej blivit frisk. Vi är så tacksamma för att ni undersköterskor, barnmorskor, sjuksköterskor, läkare och kirurger vi träffade har valt att arbeta inom sjukvården. Ni har verkligen hamnat på rätt plats. Tack för att ni räddade vår dotter. Ni är sanna hjältar.

Annies föräldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel