Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: Andreas Molinder nobbar spel utomlands – stannar i Timrå

Andreas Molinder har varit Timrå trogen sedan 2012. Nu kan Sporten avslöja att 29-åringen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben. – Jag har bestämt mig för att stanna. Det är helt klart, bekräftar Molinder.

Annons

Andreas Molinder väljer att stanna i Timrå trots intresse från utländska klubbar.

Andreas Molinders framtid i Timrå har varit oklar ända sedan Ramsele-sonens kontrakt löpte ut i april. I en intervju med Sporten i slutet av maj berättade Molinder att han i första hand letade alternativ utomlands – även om Timrå redan då fanns med i bilden.

Där och då såg Timråkarriären ut att vara över, men nu har Molinder ändrat sig. Sporten kan berätta att Timrå och Molinder kommit överens om ett tvåårskontrakt.

– Jag har bestämt mig för att stanna. Det är helt klart. Jag har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Var det viktigt att det blev ett tvåårskontrakt?

– Ja, faktiskt. Särskilt när man har familj, men sedan känns det som att Timrå har något bra på gång. Jag var lite fram och tillbaka ett tag, funderade en del, men jag har haft kontakt med "Nubben" och sett vilka spelare som presenterats av Timrå. Därför blev det ännu mer intressant att stanna. Sedan trivs vi väldigt bra i staden också.

LÄS MER: Timrå i möte med Sebastian Lauritzen – nu startar jakten som ska övertyga honom: "Det bör hända något"

Se delar av Timrå IK:s fystester i spelaren ovan.

Samtidigt som Molinder är nöjd med att stanna i Timrå hymlar han inte med att det skulle vara intressant med ett utlandsäventyr i framtiden.

– Det vore kul någon gång att testa att spela utomlands. Jag är 31 år när detta kontrakt går ut och det känns lite som att det kommer vara sista chansen då. Det skulle vara ett intressant äventyr att testa.

Timrås storsatsning, med ett flertal spetsnyförvärv och nyckelfigurer som stannar, var avgörande för Andreas Molinders beslut. Under åren i Hockeyallsvenskan har möjligheterna att ta steget upp till SHL aldrig varit så goda som nu, menar Molinder.

– Vi har fått in bra spets i form av Jens Lööke och Johan Persson, som kan vara med hela säsongen. Boyce och Wedin som är i sin prime blir bara bättre dessutom. Stommen är kvar och vi har fått behålla spelare som Johan Johnsson. Kan han vara skadefri är det ett sparkapital för oss.

Sedan har ni ju två rätt intressanta talanger som du inte nämnt än...

– Ja, precis. Dahlén och Pettersson. Det ska bli spännande att följa dem i år när de testar sina vingar på allvar. Som sagt, vi har många intressanta namn. Och Johan Mattsson var kanon efter jul förra säsongen också. Men det kommer krävas ett hårt jobb för det är många lag som ser intressanta ut.

Är drömmen att ta Timrå tillbaka till SHL?

– Det skulle vara fantastiskt, men det är långt borta nu. Det är därför man spelar i allsvenskan, för man vill vara med om att ta upp ett lag. Det här är mitt fjärde år och jag tror att detta är vår bästa chans att gå upp.

LÄS MER: Snipermål av Jonathan Dahlén – trots det förlorade Juniorkronorna

Mer läsning