Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backbjässen klar för Timrå IK: "Ser fram emot att ha fansen i ryggen"

Ytterligare ett nyförvärv är klart för Timrå IK.
Det handlar om backen Andreas Söderberg som skrivit på.
– Andreas är en storvuxen back som har tagit stora steg i sin utveckling de senaste två åren i Pantern, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Annons

Andreas Söderberg ansluter till Timrå IK. Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Under onsdagen presenterade Timrå IK flera nya spelare – en av dem är backen Andreas Söderberg som skrivit på för säsongen 2018/19.

Läs mer: Tidigare Modo-spelaren klar för Timrå IK: "Har gjort en fantastisk resa tillbaka till SHL"

Läs mer: Oskar Drugge klar för Timrå IK: "En spelskicklig back med ett bra skott"

21-åringen är fostrad i Skellefteå, har tidigare representerat Vita Hästen men kommer närmast från två säsonger i Pantern.

Under årets säsong spelade han runt 18 minuter per match och levererade 11 poäng på 40 matcher.

– Andreas är en storvuxen (194 centimeter lång och 93 kilo tung) back som har tagit stora steg i sin utveckling de senaste två åren i Pantern. Nu ska det bli intressant att se hur utvecklingen fortsätter i Timrå IK och SHL, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Andreas Söderberg själv:- Att spela och fortsätta utvecklas som spelare i Timrå IK den kommande säsongen känns väldigt inspirerande. Jag ser verkligen fram emot att ha fansen med oss i ryggen under hela året.

För Plus-kunder: Timrås sportchef om nya tjänsten, nyförvärven och profilerna som lämnat: "Första året i SHL är extremt tufft"

Mer läsning

Annons