Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för Timråbacken – men flera spelare tillbaka mot Oskarshamn

Timrå IK–IK Oskarshamn, Timrå Isstadion, 16.00
Hockeyallsvenskan, omgång sju.

Annons

Läget i laget

Efter ett stort manfall tidigare i veckan så är skadeläget betydligt ljusare för Timrå IK inför helgen. Backarna Nicolai Bryhnisveen och Jens Westin är tillbaka efter skador. Andreas Molinder, som väntas bli pappa vilken dag som helst, ser också ut att komma till spel. Dessutom har Anton Wedins infekterade ben läkt bra sedan han fick penicilin tidigare i veckan och tränare Roger Forsberg tror att Wedin kan spela. En som däremot missar ytterligare en match är Didrik Strömberg (halsfluss), "Det har inte blivit mycket bättre så det är ett litet bakslag", säger Roger Forsberg. Modo-lånet Axel Ottosson stannar kvar i Timrå IK-truppen även över lördagens match. "Han är skicklig med pucken. Det är inte lätt komma in direkt och spela två tuffa bortamatcher, men han har inte gjort bort sig på något sätt", säger Timråtränaren.

Tränarsnack

"Oskarshamn är ett lag som började vingligt, men som fått fart på grejerna. Nu har de tagit sjua av nio poäng de senaste matcherna så det är ett kvalificerat motstånd vi ställs mot igen. Alla matcher i den här serien har sin speciella utmaning. Vi kommer att möta ett lag med själförtroende som har hittat spelet och då har de framför allt tajtat till försvarsspelet och de har bara släppt in tre spelmål på tre matcher. Jag vill att vi får en injektion av att vi har flera spelare tillbaka i laget och kan spela på fyra kedjor igen. Vi ska hitta tillbaka till hög fart och energi och man ska komma ihåg att vi spelar ett spel som är ganska krävande så det är inte så konstigt att vi får någon dipp, inte minst med tanke på att vi har varit kort om folk i truppen", säger Roger Forsberg.

Notera att ...

... Efter sex omgångar ligger Timrå IK på tia i tabellen med åtta poäng, Oskarshamn skuggar på elfte plats med sju poäng.

... Oskarshamn vann mot Björklöven i torsdags med 2–1 samtidigt som Timrå IK förlorade mot IK Pantern med samma siffror.

... Daniel Öhrn är TIK:s bästa poänggörare så här långt efter två mål och två assist, totalt fyra poäng.

... Timrå IK är bäst i Hockeyallsvenskan på att göra mål i box play. Tre mål med en man mindre på isen har det blivit så här långt.

... matchen går att följa via vår liverapportering på ST.nu eller via Cmores sändning.

Mer läsning

Annons