Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Modo vill ha Per Ledin – som inte utesluter en flytt till Ö-vik

Per Ledin står fortfarande utan kontrakt till nästa säsong. Enligt uppgifter till Sporten vill Modo knyta till sig veteranen. Något som varken bekräftas eller dementeras av Per Svartvadet eller Ledin själv. "Vi får se om han passar in i vårt lagbygge och om han vill komma hit", säger sportchefen Per Svartvadet.

Annons

TV-klippet: Sportens Adam Johansson om att Per Ledin eventuellt hamnar i Modo: "Har visat att han håller på den här nivån".

Modo jagar fortfarande förstärkningar inför det hockeyallsvenska äventyret som startar om mindre än två månader.

Prio ett i nuläget är att plocka in en forward och möten är sedan tidigare inplanerade med Per-Åge Skröder samt Peter Öberg för att diskutera nästa säsong.

Dels handlar det om vilka alternativ Modo har på forwardssidan och dels handlar det om vad spelarna själva tänker om framtiden.

Ett alternativ till Andreas Johansson och Fredrik Olaussons forwardsbesättning kan bli en bekant herre. Enligt uppgifter till Sporten finns ett intresse från Modos sida att plocka in 37-årige Per Ledin, som är kontraktslös sedan säsongen tog slut med EC Salzburg.

Varken Modo eller Per Ledin menar att det finns någon kontakt i nuläget. Däremot stänger ingen av parterna dörren till en framtida förhandling.

När Per Svartvadet, Modos sportchef, får bemöta uppgifterna berättar han att Per Ledin inte är ett avskrivet namn.

– Det jag vet är att han finns på marknaden och att han är en av alla tidigare SHL-spelare som är lediga. Vi behöver också forwards men vi har inte kommit till skott med vem vi vill ha.

Han är alltså ett alternativ för er?

– Alla som är lediga och är bra spelare är ett alternativ men sedan ska det stämma med vilken roll han kan få och så vidare. Och vad spelaren själv vill naturligtvis.

Finns det några kontraktssamtal eller någon annan form av kontakt i nuläget?

– Nej. Det finns ingen kontakt.

Är han inte för dyr för ett hockeyallsvenskt lag?

– Det får vi se. Skulle det bli en kontraktsdiskussion får vi se vad han kostar men än så länge har det inte varit någon kontakt. Därför vet jag inte vad han vill ha.

Vad ser ni att han skulle kunna tillföra till dagens Modobygge?

– Han bidrar med energi och har varit på hög nivå under en lång tid. Vi får se om han passar in i vårt lagbygge och om han vill komma hit. Men det är en bit kvar innan allt faller på plats och vi bestämt vem vi vill ha.

LÄS MER: Per-Åge Skröder bryter tystnaden – därför tvekar han om en fortsättning: "Hade skrivit på direkt annars"

Per Ledin, som just nu försäsongstränar på egen hand, har haft ett flertal erbjudanden inför kommande säsong – både från svenskt och utländskt håll.

Tillsammans med sin familj i Luleå kommer han ta ett beslut om framtiden.

– Jag har erbjudanden som jag ska ta ställning till och även erbjudanden som jag tackat nej till. Det jag måste fundera på är vad min familj tycker och tänker om framtiden. Jag kan inte bara köra över dem och leva ett singelliv. Det är en familjefråga.

Vi har uppgifter om att det finns ett intresse från Modos sida, är det något du kan bekräfta eller dementera?

– Modo, Modo, Modo... (tystnad). Det som är intressant att veta är att jag pratat med några allsvenska klubbar, några SHL-klubbar och även utländska klubbar. Men som sagt, jag måste hitta en lösning som fungerar för familjen, förklarar Ledin som är öppen för ett nytt utlandsäventyr.

– Jag står vid ett vägskäl. Ska jag spela i Sverige eller utlandet? Ska jag spela i Sverige, vad är fokus då? Ska familjen flytta med eller inte? Det är några frågor jag funderar över.

Kan du tänka dig att spela i Hockeyallsvenskan eller är det bara SHL som gäller?

– Jag har inte tänkt att sätta ligorna mot varandra. Jag tränar för att spela på toppnivå och det är vad jag vill. Men i den sits jag är i så är det dumt att tacka nej till någon klubb.

För att sammanfatta, Modo är intressant för dig men det finns ingen kontakt just nu?

– Mitt jobb som hockeyspelare är att kolla av marknaden. Modo åkte ur och de satsar hårt för att ta sig tillbaka. Sedan har de Andreas Johansson och Fredrik Olausson som tränare och de känner jag väl. Jag vet vad de går för.

Har du haft någon kontakt med Johansson eller Olausson under våren eller sommaren?

– Jag har inget svar att ge där faktiskt.

Tränarduon Andreas Johansson och Fredrik Olausson spelade tillsammans med Per Ledin i Färjestad 2006-2007. Att Ledin är bekant med Modos tränare ser Per Svartvadet som något positivt.

– Vi har diskussioner i sportrådet och med tränarna vilka spelare som skulle kunna passa in i vårt lagbygge. Sedan är det naturligtvis positivt att tränarna känner en spelare och vet vad den går för. Det är ingen nackdel alls.

LÄS MER: Skandalspelaren nära NHL-klubb – så gick det till när han lämnade Modo

Mer läsning