Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt 100 dagar före nedsläpp – så slutar hockeyallsvenskan

Om lite drygt 100 dagar, 14 september, är det nedsläpp i hockeyallsvenskan.
En serie med anrika namn som Modo Hockey och Södertälje SK och de kommer att få uppleva en tuff verklighet.

Annons

Det är naturligtvis fullständigt omöjligt att försöka tippa en slutabell på en serie som startar först om tre månader och massor kommer att hända i trupperna framöver.

Vissa klubbar har kommit långt i lagbygget, andra håller på att bygga för fullt där just Modo är ett bra exempel. Man ska bland annat ha in forwardsspets och säkert fyra backar till.

Men som sagt, här är ett försök till tips, baserat på hur de 14 trupperna ser ut just nu. Håll till godo.

1. AIK

En stark allsvensk trupp förra säsongen blir ännu starkare den här säsongen. Roger Melin och Anders Gozzi är i princip klara med lagbygget och det största frågetecknet är egentligen om målvakten Gustaf Lindvall kan ersättas?

Jonathan Dahlén.

2. Timrå

Allsvenskans mest spännande lag och Kent Norberg har gjort ett fantastiskt jobb genom att lyckas behålla bland andra Jonathan Dahlén och värva in Ludvig Nilsson och Jens Lööke. Forwardssidan är allsvenskans mest spännande. Visst, "Nubben" har några luckor att fylla, men Timrå har något väldigt spännande på gång.

3. Almtuna

Ett av de aktivaste lagen på transfermarknaden den här våren och Almtuna kommer att bli ett topplag. Smarta värvningar där man blandat hemvändare, talang och rutin. Backsidan ser stark ut med spännande namn som Adam Deutsch, Albin Carlsson och Marcus Oscarsson i spetsen.

4. Björklöven

Ett spännande lagbygge där dock Jocke Fagervall som ny general manager är den absolut viktigaste pusselbiten och en inte särskilt vild gissning är att han kommer att stå i båset ganska snart om Tommy Jonsson får en dålig start. Inte så tunga spelartapp samtidigt som man fått in spännande spelare som målvakten Niklas Lundström och forwards Cody Murphy och Tobias Hage.

5. Oskarshamn

Satsar på kontinuitet med Fredrik Söderström och i princip samma trupp som hade en riktigt bra fjolårssäsong. Förstärker backsidan med Björn Karlsson och Tom Linder och största tappet är Oscar Engsund. Saknar fortfarande några backar och en handfull forwards.

Byron Ritchie.

6. Modo

Seriens mest svårbedömda lag då lagbygget är långt i från klart (man hade kommit betydligt längre med ett SHL-bygge fram till den 1 april...) och nu handlar det om totalrenovering med en allsvensk börs och just därför kittlar inte alla namn. Truppen är heller inte klar och gissningsvis fyra backar till ska/måste in.

7. Västerås

Christer Olsson, Tony Zabel och Andreas Appelgren får jobba med i princip samma trupp som totalhavererade under slutet av förra säsongen. Här finns kompetens och håller Örebros andremålvakt Henrik Lundberg kan Västerås bli ett topplag.

8. Tingsryd

Hockeyallsvenskans succélag förra säsongen är svårbedömt och man har många tunga tapp i bland annat poängspelarna Eric Castonguay, Alexander Ruuttu, Denny Kearney och Markus Persson. Dessutom gick man bom på två nordamerikanska förvärv som kovände strax innan de skulle kliva in i Nelson Garden Arena.

Jeremy Colliton.

9. Mora

Var bara ett formidabelt ras mot Leksand ifrån en kvalspel mot Tingsryd. Nu får Mora bygga nytt då man tappat bärande spelare som Linus Johansson, Patrik Karlkvist, Andreas Stene och Alexander Deilert. Mora känns oerhört svårbedömt. Ludvig Elvenes är dock ett väldigt spännande lån.

Mats Waltin.

10. Södertälje

Rutinerad nykomling som fått behålla i princip de spelare man ville ha kvar och har en del smarta förstärkningar i Mathias Dahlström, Felix Maegaard Scheel och Mathias Dahlström. Mats Waltin kommer nog bara göra smärre justeringare i truppen. SSK känns svårbedömd.

11. BIK Karlskoga

Hårt brandskattat lag hos en klubb som haft den dåliga förmågan att vika ned sig när det gällt som mest i slutet av säsongerna. Har tappat massor av rutin i Christian Berglund och Jens Skålberg och poäng genom att Henrik Björklund, Gustav Thorell och framförallt Marcus Nilsson lämnat. Karlskoga känns klassen sämre än förra säsongen.

12. Vita Hästen

För två säsonger sedan kvalade man till SHL, går det här tipset in får Norrköpingslaget slåss för att undvika ett negativt kval. Man har fått in Anton Blomberg med SHL-meriter från Linköpings HC, men man hart tappat allsvenskans kanske bäste målvakt i Axel Brage. En målvakt ska in, annars är truppen i stort sett klar.

13. Pantern

Också ett skrällag förra säsongen. Håkan Åhlund har tagit över efter "Lillis" Lundh och han får en hel del att bita i. Bland annat ska han bygga ett lag som saknar tunga namn som Erik Nyström, Pontus Netterberg och Björn Karlsson. De spelarna har främst ersatts av division 1-spelare eller spelare som kommer från juniormiljö.

14. Västervik

Mattias Karlin-tränade Västervik har gjort en fantastisk resa de senaste åren och nu är det dags för examen. Men succén har också kostat. Oskar Drugge, Joakim Thelin och Simon Mittman är tunga tapp och för att ersätta dem har klubben valt att undersöka marknaden i både Norge och Danmark och där hittat spännande spelare som Mats Fröshaug och Nicolai Meyer. Dessutom ska truppen kompletteras ytterligare.

Mer läsning

Annons