Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Timrå IK:s miljonsmäll – har redan sålt fler årskort än i fjol: "Märker stor skillnad"

Det är drygt tre månader kvar till säsongspremiären i Hockeyallsvenskan. Redan nu har Timrå sålt fler årskort till privatpersoner än under förra säsongen. "Det är så klart fantastiskt", säger marknadschefen Patrik Bylund.

Annons

Marknadschefen Patrik Bylund och hans Timrå IK är glada över att många har köpt årskort tidigare än vanligt.

På onsdagen berättade vi om Timrå IK:s dystra eknomiska resultat från den gånga säsongen.

Läs mer: Miljonsmäll för Timrå IK – stort minus för klubben den här säsongen: "Jättetråkigt"

En av anledningarna bakom minussiffrorna var att publisnittet blev lägre än vad klubben hade räknat med. Timrå IK snittade 2490 åskådare på hemmamatcherna under grundserien, ett par hundra färre än förväntat.

Efter intressanta nyförvärv och viktiga förlängningar med nyckelspelare under våren så ser intresset från publiken ut att vara stort inför nästa vinter.

Läs mer: Följ Timrås silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster

– Vi har redan gått om fjolårets totala årskortsförsäljning för privatpersoner. Och då vet vi sedan tidigare år att många handlar sina årskort i augusti och september, säger Patrik Bylund och fortsätter:

– Vi märker stor skillnad från i fjol och intresset kring Timrå IK bara ökar.

Omkring 800 årskort var sålda till privatpersoner på torsdagen och det ska jämföras med att det totalt såldes omkring 1050 totalt förra året, då var både privat- och företagskort inräknade.

– Det känns riktigt roligt. Vi vet redan nu att vi slår fjolåret pengamässigt när det gäller årskortsförsäljningen till privatpersoner, trots att vi sänkt priserna. Vi har sänkt priset för årskorten med omkring 500 kronor för en plats på långsidan, säger Bylund.

Marknadschefen räknar med fortsatt hårt jobb framöver för att öka lönsamheten för föreningen.

– Budgeten är satt inför nästa säsong. Nu måste vi så klart få ihop pengarna som behövs till föreningen och det ser postivit ut. Det handlar om hårt jobb för att få till det. Det känns som att företagen och fansen är på G och det är vi på kansli också, säger Patrik Bylund.

Läs mer: Klart: Två spelare får try out-kontrakt med Timrå – och "Nubben" lovar fler nyförvärv

Mer läsning

Annons