Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreslås bli ny ordförande

/
  • Som huvudtränare var Tommy Andersson i vintras med och höll Timrå IK kvar i Elitserien. Nu föreslås han bli ordförande i klubben.

Medlemmarna ska säga sitt – men valberedningen har kommit fram till vem som ska föreslås bli ny ordförande i Timrå IK.

Och det handlar om ett välbekant namn.

– Att man upplevde den här resan i vintras som väldigt rolig gjorde att valet att tacka ja blev lättare, säger Tommy Andersson.

Annons

Christer Ericson lämnar rollen som ordförande i Timrå IK efter flera år på posten.

På årsmötet ska en ny väljas.

Och valberedningens förslag lär vara populärt. Det handlar nämligen om Tommy Andersson, mannen som i vintras tog över som huvudtränare och var en bidragande orsak till att laget höll sig kvar i Elitserien.

– Det här är inget sensationellt. Vi har bestämt oss för att stanna hemma nästa vinter och jag tycker att det skulle vara roligt att vara med på den här resan med Timrå IK, säger Andersson.

Han poängterar dock att rollen som ordförande skiljer sig avsevärt från den som tränare.

– Man jobbar bredare och mer långsiktigt. Föreningen har stora uppgifter framför sig. Bland de viktigaste är ekonomin och arenans utseende. Det är också väldigt viktigt att man på jobbar på rätt sätt med att fostra ungdomar. Där måste både Timrå och hela distriktet bli bättre.

Kändes det mer intressant att tacka jag till att kandidera efter att du nu varit inne i Timrå IK väldigt nyligt?

– Så är det ju. Sen får man inte bli för nostalgisk och blanda ihop koncepten. Men att man upplevde den här resan i vintras som väldigt rolig gjorde att valet att tacka ja blev lättare.

Andersson har en mångårig erfarenhet som både spelare och tränare. Men han har också varit ordförande, både i fusionen S/T Hockey och i Medelpads ishockeyförbund.

Är det en fördel som ordförande tror du, att ha en gedigen bakgrund inom sporten?

– Jo, det ser jag som ett plus. Jag har ju även jobbat med människor och Timrå IK har omkring 60 anställda i olika former, säger Andersson, som varit personalchef på Akzo Nobel.

Mer läsning

Annons