Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre NHL-stjärnans son kan få kontrakt med Timrå

Timrå IK:s jakt på nyförvärv går vidare. Här är ett hett spår. Enligt uppgifter till Sporten är William Garpenlöv, 20, aktuell för ett tryout-kontrakt.

Annons

William Garpenlöv har Hanvikens SK som moderklubb, men den högerfattade backen har fostrats i Djurgårdens juniororganisation.

Den senaste säsongen spelade 20-åringen med Kallinge/Ronneby i division I där han gjorde ett mål och sex assist på 28 matcher med klubben.

Nu kan det bli spel med Timrå IK i Hockeyallsvenskan nästa vinter.

Enligt uppgifter till Sporten är Garpenlöv aktuell för ett try out-kontrakt under hösten, där backen får chansen att visa vad han går för.

William Garpenlöv är son till tidigare landslags- och NHL-spelaren Johan Garpenlöv, som spelade över 600 NHL-matcher i Nordamerika och Johan Garpenlöv har dessutom både VM-guld och SM-guld på meritlistan.

Sportchefen Kent Norberg vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi ska ha in någon till på backsidan, men inget är klart så jag kan inte kommentera några namn, säger Norberg.

Vi har tidigare berättat om att 23-årige backen Victor Björkung ska vara överens om ett try out-kontrakt med Timrå.

LÄS MER: Uppgifter: Col legebacken Victor Björkung får tryoutkontrakt i Timrå IK

Det bekräftar nu Kent Norberg.

– Han ska ha ett bra skott och jag har kollat upp honom en del, ja. Jag har pratat med lite folk som absolut tror att han kan spela i allsvenskan, säger Kent Norberg.

Sportchefen minns en annan lyckad try out-lösning för ett par år sedan.

– Sanny Lindström kom ju till exempel hit på try out utan att jag visste något. Det ska bli spännande att honom (Björkung) i en miljö där vi kan jämföra honom med dem vi har, säger Kent Norberg.

Mer läsning

Annons