Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre storbacken blir junioransvarig

Många känner honom som en spelskicklig back med många allsvenska säsonger bakom sig. Nu får Jimmie Lindström ett stort ansvar inom Sundsvall Hockeys junior- och ungdomsverksamhet, i samband med klubbens satsning.

Annons

Nyligen gjorde Sundsvall Hockey klart med Peter Gradin som ny J20-tränare. Det var en föraning av den satsning som nu görs på junior- och ungdomsverksamheten i föreningen.

Det rör sig om stora förändringar, framför allt genom att ungdomsledarna nu får verktyg och en tydlig modell att jobba efter. Något som saknats tidigare.

– Man ska som tränare givetvis få sätta sin prägel, men det ska ske inom ramen för Sundsvall Hockey. Organisatoriskt ska alla göra samma sak, och det ska gå att känna igen sig hela vägen, från skridskoskolan till juniorlagen. Det är viktigt att alla följer med på tåget i det här, säger Jimmie Lindström.

Den förre backen, som med stor framgång gjorde över 300 matcher i Hockeyallsvenskan, har utsetts till sport- och utvecklingsansvarig för Sundsvall Hockeys junior- och ungdomsverksamhet. Till sin hjälp får han Åke Westin, som blir assisterande till Lindström, och Hans Åhrman, som blir organisationsansvarig.

– Det känns jätteinspirerande. Min roll blir framför allt att utveckla och följa upp våra tränare och ledare, men jag ser även till spelarutvecklingen. Vi hade en mjukstart i fjol då vi testade vad som funkade. Vi fick så bra respons från ungdomsledarna att vi kände att det här var rätt väg att gå, säger Lindström.

Tanken är att satsningen ska resultera i att klubben får behålla sina ungdomar och att det blir tuffare konkurrens hela vägen upp till A-laget.

– I den bästa av världar får vi behålla våra ledare, ha egna produkter i våra juniorlag och ha en eller två spelare som varje år slår sig in i A-laget. Och då pratar vi inte bara utfyllnadsspelare, utan spelare som kan gå rätt in och tillföra något till laget. Om det här tar ett eller tre år är i nuläget omöjligt att svara på.

Mer läsning

Annons