Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första kraftmätningen – Timrå lägger favoritskapet på Modo inför SCA-cupen: "Blir stenhårt"

Klubbarna har ställts mot varandra i många heta derbyn i SHL tidigare – den här vintern drabbar de samman i Hockeyallsvenskan. I SCA-cupen kommer ett smakprov på vad som komma skall. "Många år av heta derbyn i SHL kanske väcks till liv", säger Timråtränaren Roger Forsberg inför Timrå–Modo.

Annons

SCA cupen Modo - Timrå IK  Sundsvall energi arena

Den här vintern ställs Timrå och Modo mot varandra i Hockeyallsvenskan och det är åter dags för heta länsderbyn i seriesammanhang, precis som tidigare i SHL där de senast möttes säsongen 2012/13.

På tisdagskvällen drabbar de samman i SCA-cupen.

LÄS OCKSÅ: Sporten storsatsar på SCA-cupen – här ser du ditt lags samtliga matcher: "En fest för hockeyälskare"

– Modo är en allsvensk motståndare som kommer från SHL. Deras ambition är att så fort som möjligt komma tillbaka till SHL. De har föryngrat och har många nya spelare men ryktet säger att de har bra engagemang och vill framåt. Det kommer bli stenhårt motstånd, Modo vill säkert spela med hög fart, säger Roger Forsberg.

Timråtränaren som ser fram emot heta derbyn mot länsrivalen.

– Från vår sida tror jag att det kommer bli lite annorlunda. I fjol var vi lite tyngda av favoritskapet och kunde inte bemästra det på något bra sätt, vi hanterade derbymatcherna illa. I år kanske vi kan se det från ett annat håll när vi möter Modo som kommer från SHL och som får bära favoritskapet, säger Forsberg.

Han fortsätter:

– Det är många år av heta derbyn i SHL, båda i grundserie och slutspel, som folk kanske minns och som väcks till liv. Det blir säkert fina publikmatcher.

LÄS OCKSÅ: Modotränaren inför det stekheta mötet med länsrivalen: "Jag vill att fler kliver fram"

Inför SCA-cupen har Timrå IK nästan en helt skadefri trupp att tillgå. De som saknas mot Modo är David Westlund och Jonatan Nielsen.

LÄS OCKSÅ: Timråbacken tillbaka på is efter operationen: "Ligger bra till enligt planen"

– David Westlund börjar träna på is nu, men är inte tillgänglig för spel den här veckan. Nielsen tränar igen men kommer inte att spela mot Modo. Andreas Stene och Elias Pettersson är tillbaka från landslagsspel, men vi tar beslut om de spelar eller inte efter värmningen, säger Roger Forsberg.

Klart är i alla fall att Johan Mattsson vaktar målet i första matchen.

LÄS OCKSÅ: Timrå IK besegrade Björklöven – Jonathan Dahlén avgjorde med läckert segermål

LÄS OCKSÅ: Timråbackens mystiska åkomma: "Får flimmer för ögonen"

Timrås matcher i SCA-cupen

Tisdag, 19.00: Timrå IK–Modo Hockey.

Fredag, 20.00: Timrå IK–Mora IK.

Lördag, 17.30: IF Sundsvall Hockey–Timrå IK.

Roger Forsberg om SCA-cupen: "Det blir en spännande och rolig vecka med bra motstånd. Vi möter två allsvenska lag och ett lag som är revanschsuget och kanske vill visa att de vill tillbaka till Allsvenskan."

Mer läsning

Annons