Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är luckorna i truppen som Timrå IK måste fylla – stor genomgång av läget

Timrå IK har ett intressant lag på gång och sportchefen Kent Norberg har hyllats för sitt arbete silly season. Men det finns några luckor kvar i truppen att fylla. Här är sportens genomgång av läget just nu.

Annons

LÄS MER: Följ Timrås silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster

Vårens silly season går mot sitt slut. Timrå IK har fyllt en stor del av platserna i truppen, men en hel del arbete återstår för sportchefen Kent Norberg.

– Det rullar på enligt det vi hade hoppats på och i huvudet har jag nästan laget klart, säger Norberg.

Sporten har gått igenom läget just nu och tittar på luckorna som finns kvar och vilka spelare som kan fylla dem.

Målvakter (två platser):

x Johan Mattsson, kontrakt 2016/17.

x -

Kommentar: Johan Mattsson växte ju längre säsong gick under hans första vinter i Timrå. Mot slutet var han en av seriens bästa målvakter och det ska ha funnit SHL-intresse för Mattsson efter säsongen. Nu förlängde han kontraktet med Timrå och han känns mer eller midre given som förstaval direkt från start nästa säsong. Adam Ohre har också varit aktuell för förlängning, är i förhandling med klubben just nu och lär presenteras inom kort.

David Westlund i Karlskronatröjan

TV: Se assisterande tränaren Henrik Stridh berätta om Timrås lagbygge och träning i spelaren ovan.

Backar (åtta platser):

x Jonatan Nielsen, ny, kontrakt 2016/17.

x David Westlund, ny, kontrakt 2016/17.

x Mattias Nilsson, kontrakt 2016/17.

x Didrik Strömberg, kontrakt 2017/18.

x Jens Westin, kontrakt 2016/17.

x -

x -

x -

Kommentar: Vänsterfattade Jesper Dahlroth ryktades tidigt vara på väg in och skulle komplettera nuvarande backbesättning på ett bra sätt. Den tidigare Timrå IK-spelaren var dessutom lagkapten i Asplöven i vintras och skulle bidra med sina ledaregenskaper.

Vi tror att Dahlroth presenteras snart och utöver honom lär Timrå behöva en eller två backar till på A-lagskontrakt, just nu saknas en högerfattad försvarsspelare.

Två spelare kommer att testas under hösten, med try out-kontrakt. Vi har tidigare berättat om att collegespelaren Victor Björkung är en av dem. Enligt uppgifter till Sporten är även William Garpenlöv aktuell för en try out.

LÄS MER: Uppgifter: Collegebacken Victor Björkung får tryoutkontrakt i Timrå IK

LÄS MER: Förre NHL-stjärnans son kan få kontrakt med Timrå

Flera juniorer kommer att få chansen att visa upp sig under försäsongen (alla 97:or har ingått i träningstruppen under våren) och då kan till exempel Marcus Hardegård aspirera på en sista backplats i truppen. 19-åringen noterades för en match i Hockeyallsenskan i vintras.

Nyckelspelaren och poängkungen från i vintras, Jonathan Dahlén, valde tidigt att stanna.

Forwards (12-13 platser):

x Jeremy Boyce, kontrakt 2016/17.

x Jonathan Dahlén, kontrakt 2016/17.

x Jens Lööke, ny, kontrakt 2016/17.

x Ludvig Nilsson, ny, kontrakt 2016/17.

x Johan Persson, ny, kontrakt 2017/18.

x Elias Pettersson, kontrakt 2016/17.

x Andreas Stene, ny, kontrakt 2016/17.

x -

x -

x -

x -

x -

x -

Kommentar: Det är spets och kvalitet bland nyförvärven. Johan Persson kommer från SHL och har levererat i Timrå tidigare, Jens Lööke har också meriter från den högsta serien och han är en av de mesta spännande talangerna i sin årgång (1997) tillsammans med Jonathan Dahlén. Lägg därtill norske VM-spelaren Andreas Stene från Mora – och återvändaren Ludvig Nilsson som har en SHL-säsong i Modo bakom sig.

På forwardssidan finns det fortfarande flera platser öppna, men som vi berättat tidigare så är Anton Wedin och John Westin sugna på att stanna och nära förlängningar.

LÄS MER: Timråduon mot förlängning: "Vill gärna vara med"

Andreas Molinder stod för en stabil säsong 2015/16 och bör erbjudas nytt kontrakt, han för en dialog med Timrå IK. Om Wedin, Westin och Molinder blir kvar så är det två eller tre platser öppna.

Sebastian Lauritzen, tidigare stor profil i Brynäs under flera år, spelade i Finland i vintras. Nu är han aktuell för Timrå IK.

Sebastian Lauritzen är fortfarande en drömvärvning, som inte har gjort klart med något annat lag och forwarden har boende i Sundsvall.

LÄS MER: Landslagsmeriterad forward flyttar till Medelpad – öppnar för Timrå IK: "Självklart intresserad"

Färjestads Victor Ejdsell var med i spekulationerna tidigt i våras, men Färjestadsspelaren värvades till hockeyallsvenska Karlskoga i månadsskiftet.

Forwardstrion Emil Berglund, Johan Johnsson och Erik Lindhagen har fortfarande inte gjort klart med ny klubb och Kent Norberg lär inte ha räknat bort någon av de kontraktslösa från förra årets trupp ännu.

Juniorerna Anton Kalte och Jesper Wiberg fick båda känna på A-lagsverksamheten i vintras när de var uttagna i matchtruppen en gång vardera, Filip Fällman var en av J20-lagets bästa poänggörare förra säsongen. Alla 97:or tränar med A-truppen just nu och flera kan bli aktuella för spel i Hockeyallsvenskan.

Rättelse: I en tidigare version av texten hade vi skrivit att Victor Ejdsell fortfarande var kontraktslös, så är inte fallet.

Mer läsning