Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllade Timråspelaren Andreas Modin lämnar klubben: "Kommer bli ett stort utropstecken"

Han hyllades stort för sitt engagemang för flyktingbarn under säsongen och blev Timrås J20:s fjärde bästa poängplockare. Nu lämnar Andreas Modin, 20, klubben för spel i Hockeyettan.

Annons

Andreas Modin är klar för Väsby Hockey.

Andreas Modin kom till Timrå från SDE J18 säsongen 2011/2012. Efter det har han tillbringat fyra säsonger i klubbens J18- och J20-lag samt fått spela för A-laget i två matcher. Förra säsongen blev hans poängbästa med 21 pinnar på 39 matcher i J20 SuperElit.

Men nu är Timråkarriären över. Under onsdagen bekrätftade Väsby Hockey i Hockeyettan att 20-åringen skrivit på ett kontrakt.

"Andreas är en spelare med bra fart, fin speluppfattning och han besitter även en väldigt god känsla med klubba och puck. Vi har bra koll på Andreas och är övertygade om att han kommer spetsa till vår forwardsbesättning ytterligare och att han kommer bli ett stort utropstecken kommande säsong!", skriver klubben.

LÄS MER: Timråjuniorens fina gest – bjöd in flyktingbarnen till hockeymatch: "Vi är som en familj"

Andreas Modin fick stor uppmärksamhet i vintras efter att ha bjudit in ett boende för ensamkommande flyktingbarn till en Timråmatch. I en längre intervju med Sporten berättade Sundbyberg-sonen om sitt engagemang för flyktingar och sitt jobb på ett flyktingboende i Sundsvall.

LÄS MER: Timrå IK-spelaren om hur flyktingbarnen har förändrat hans liv: "Får tårar i ögonen när jag tänker på det"

Mer läsning