Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Dahlén inför NHL-draften: "Ska bli hur häftigt som helst"

NHL Scouting Combine är avklarad och studenten är avklarad. Nu är det dags för nästa höjdpunkt för Jonathan Dahlén den här sommaren – NHL-draften. "Det blir väldigt spännande, det är ju det största jag varit med om hittills", säger Timråtalangen Dahlén.

Annons

I början av månaden var Jonathan Dahlén, tillsammans med 113 andra lovande talanger, på plats i Buffalo för det årliga träningslägret där spelarna genomför en rad olika fystester innan NHL-klubbarna grillar spelarna i intervjuer.

Bara veckan senare tog Dahlén studenten, och på torsdag sätter han sig på flyget tillbaka till Buffalo igen. Då för sommarens stora höjdpunkt, NHL-draften, som äger rum 24–25 juni. Och det är en förväntansfull Timråtalang som reser över Atlanten.

– Det blir väldigt spännande, det är ju det största jag varit med om hittills. Det ska bli hur häftigt som helst. Man har ju sett många drafter och det är ju alltid stort, säger han.

LÄS MER: Jonathan Dahlén grillas av NHL-klubbarna när de hetaste supertalangerna granskas: "Tuffa frågor"

Under senaste visiten i Buffalo intervjuades han av 26 av ligans 30 lag. Sedan dess har ett par klubbar haft ytterligare kontakt med Dahlén.

– Det är ett par klubbar som har ringt igen, och sedan har jag hört från några polare att de ha pratat med dem om mig också, säger han.

LÄS MER: Sista draftrankningen ute – då kommer supertalangen Jonathan Dahlén draftas

Jonathan Dahlén får med största sannolikhet höra sitt namn ropas upp av ett NHL-lag under draften i helgen.

Beroende på vilken av alla rankinglistor inför draften hittar man Dahlén på olika positioner i draften. Sajten Hockeyprospects.com spår att Dahlén går som nummer 24 i draften, vilket skulle innebära att det är Anaheim som tingar honom. Enligt TSN:s experter Craig Button och Bob McKenzie, som släppte sina sista rankingar under måndagen, går Dahlén som spelare 54 respektive 62. Något som skulle innebära Calgary eller Toronto.

– Det är kul att läsa de där rankingarna. På vissa är man högt upp och på andra så är man långt ned. Men i slutändan så spelar ju inga rankingar någon roll. Men det är klart att det är häftigare ju högre upp i draften man går, säger han.

Något favoritlag i NHL som han följer slaviskt har han inte, men han erkänner att det finns ett lag som det vore extra häftigt att bli draftad av.

– Det vore otroligt häftigt med Dallas. Det är väl det lag som ligger närmast hjärtat, säger han.

Ett Dallas som pappa Ulf representerat som både spelare, tränare och scout.

Dokument: Så blev Jonathan Dahlén en av Sveriges hetaste talanger

Mer läsning

Annons