Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Dahléns beslut att stanna i Timrå hyllas av förbundskapten Tomas Montén: "Han kommer att utvecklas maximalt"

I våras meddelade Jonathan Dahlén att han stannar för ytterligare ett års spel i Timråtröjan. Nu hyllas supertalangens beslut av Juniorkronornas förbundskapten, tidigare Timråtränaren Tomas Montén. "Att inte gå till SHL är smart", säger han.

Annons

Tomas Montén var Timrås tränare mellan 2012 och 2013.

I morgon lyfter planet som ska ta Juniorkronorna mot turneringen i Montréal och Toronto, dock två av de största stjärnorna, Oliver Kylington och Alexander Nylander. Med på planet finns dock Timråtalangen Jonathan Dahlén.

I ett uttalande till Hockeysverige passar förbundskapten Tomas Montén på att hylla Dahléns val att stanna i Timrå IK.

– Det är ett jättebra beslut. Jag hade inte haft någon dialog med honom före eller efter för jag tycker inte att det är min uppgift att lägga mig i det. Men att stanna i Timrå och inte gå till SHL är smart. Är det något han behöver är det att bygga upp kroppen lite till och jag ser inte varför han då ska spela i en liga som är ännu lite mer fysiskt krävande och tung än Hockeyallsvenskan. Han kommer att utvecklas maximalt och bära en stor roll i Timrå. Det kommer att göra honom gott, säger Tomas Montén.

I januari meddelades det att tidigare Timråtränaren Tomas Montén skulle ta över jobbet som förbundskapten för Juniorkronorna, dessförinnan hade han rollen som Linköpings assisterande tränare.

Mer läsning

Annons