Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapanen om Timråmålvaktens hyllning: "Väldigt, väldigt roligt!"

Adam Ohre väljer att hylla sin idol Kimmo Kapanen på sin målvaktsmask i vinter. Något som Timråikonen Kimmo Kapanen uppskattar. "Det betyder att man har gjort någonting bra så det är väldigt positivt" säger han.

Annons

LÄS MER: Timråmålvakterna efter supporterns initiativ: "Nästan lite rörd"

Adam Ohres motivlackerade målvaktsmask, med Kimmo Kapanen på ena sidan.

När det stod klart att Timrå IK:s målvakter Adam Ohre och Johan Mattsson skulle få motivlackerde målvaktsmasker efter en supporterinsamling började tankarna att snurra hos målvakterna över vad de skulle pryda sin hjälm med.

För Ohre kom snabbt idéen om att hylla Timråikonen Kimmo Kapanen. Det var just tack vare Kapanen som Ohre ville bli målvakt efter att ha sett honom spela i Timråtröjan.

Tom Persson, som motivlackerat Ohre och Mattssons masker, la ut ett smakprov på hjälmarna på Instagram, något som inte gått Kapanen förbi.

– Det var skoj. Jag vaknade upp och såg det på Instagram. Först förstod jag inte vad det var utan såg bara att det var Timråmasker, men sen när jag kollade lite närmare så såg jag ju att det var mitt ansikte som var där. Det är väldigt, väldigt roligt. Det var varit många ansikten på målvaktsmasker, men aldrig mitt, säger Kapanen och fortsätter:

– Det är stort för min del. Det betyder att man har gjort någonting bra så det är väldigt positivt. Och jag hoppas att han blir nöjd. Nu måste jag väl komma över och träffa Adam, det är ett måste. Sedan efter säsongen får jag ringa till Timrås kansli och säga att de måste spara den.

LÄS MER: Timrå IK-supportern startar annorlunda insamling – det ska pengarna gå till

Ord som glädjer Ohre.

– Det är jätteroligt, det är ju idolen och det vore roligt att träffa honom. Det var ett enkelt val. Det passar ju bra också när det är supportrarna som samlat ihop till det, han var ju en stor stjärna.

Delar av Johan Mattssons motivlackerade målvaktshjälm.

LÄS MER: Timrå IK-supporter startade insamling till målvakterna – så mycket pengar har kommit in: "Helt underbart"

Nu har maskerna anlänt till Timrå IK:s kansli, men målvaktsduon har själva inte sett mer än ett smakprov på maskerna.

– Jag såg några bilder på Instagram, men annars har jag inte sett något mer, säger Ohre.

Medan Ohre har gått med idolen Kapanen har Johan Mattsson valt något helt annat.

– Det blir min hund iklädd en Timråtröja. Jag tog en bild på honom med Timråtröja i vintras och det såg rätt coolt, säger Mattsson.

Mer läsning

Annons