Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlssons nya jobb

/

Ante Karlsson har klart med nytt jobb. Förre Timråtränaren blir assisterande tränare i Färjestad.
– Spännande att vara en del av Färjestads pussel, säger Karlsson.

Annons

Timrå IK:s tidigare tränare Ante Karlsson blir en av de assisterande tränarna i Färjestads BK den kommande säsongen.

– Jag känner en väldigt stor inspiration och det ska bli spännande att ta del och att vara en del av Färjestads pussel, säger han till klubbens hemsida.

Karlsson inledde den gångna säsongen som assisterande tränare i Södertälje, men var även huvudtränare för klubben under en kort period.

I Färjestad blir han assisterande tillsammans med Clas Eriksson, även han med ett förflutet i Timrå IK. Huvudtränare är Tommy Samuelsson som säger så här om Karlssons intåg:

– Han är en gedigen pjäs med stor kunskap. En bra kille med bra värderingar där vi ser ett stort värde av hans kunskaper för detaljer i utbildningen av våra yngre spelare. Han kommer att bli en viktig kugge i vårt ledarteam.

Även sportchefen Leif Carlsson gläds över Ante Karlssons intåg.

– Jag har känt Ante i många år då vi gått mycket utbildningar tillsammans. Vi har pratat en del genom åren, men det här har varit en längre process där vi haft fler kandidater till jobbet. Till slut föll valet på Ante, och vi ser det som väldigt positivt att han tidigare har jobbat mycket med juniorer. Han är en bra utbildare, säger han.

Mer läsning

Annons