Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Två spelare får try out-kontrakt med Timrå – och "Nubben" lovar fler nyförvärv

Två talanger får chansen att slå sig in i Timrås A-lagstrupp. William Garpenlöv och Victor Björkung har fått varsitt try out-kontrakt.
– Det skall bli intressant att se vad Victor och William kan prestera i Hockeyallsvensk miljö, säger Timrå IK:s sportchef Kent Norberg.

Annons

Sporten har tidigare rapporterat om William Garpenlöv och Victor Björkungs try out-kontrakt med Timrå.

Nu är det även bekräftat av TIK.

William Garpenlöv, som är son till Johan Garpenlöv, kommer senast från Kallinge/Ronneby i division 1. 21-åringen har gått igenom alla ungdomsled i Djurgården.

Victor Björkung, som fyllde 23 år denna vår, har fyra säsonger bakom sig i olika collegeligor. Senast representerade han Ohio State University där det blev 4 poäng på 20 matcher den gångna säsongen.

– Det är två spelare som vi haft ögonen på under en längre tid och det är roligt att vi nu får möjlighet att erbjuda dem ett try out-kontrakt. Kontraktet gäller till och med den sista september och därefter får vi ta ett nytt beslutom de ska spela vidare i Timrå, säger Kent Norber till timraik.se.

LÄS MER: Backen Jesper Dahlroth återvänder till Timrå – så långt är kontraktet

LÄS MER: Efter miljonsmällen – Timrå IK har redan sålt fler årskort än i fjol

Timrås sportchef berättar att han inte är nöjd med lagbygget riktigt än. Framför allt ska forwardssidan förstärkas.

– I mitt jobb letar man alltid efter spelare (skratt), men i dagsläget saknar vi en center och möjligtvis ytterligare en forward. Vi kommer också att se vad som finns tillgängligt på backsidan framöver, men med Victor och William i truppen har vijust nu åtta backar. Vi kommer självklart också att kolla i våra egna juniorlagom någon eller några skall ges chansen att fightas om en plats i A-laget, men det får vi återkomma till längre fram.

LÄS MER: Förre NHL-stjärnans son kan få kontrakt med Timrå

LÄS MER: Uppgifter: Collegebacken Victor Björkung får tryoutkontrakt i Timrå IK

Mer läsning

Annons