Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legendariske målvaktstränaren lämnar Medelpad: "Har varit en rolig tid"

Målvaktstränaren Mika Tarvainen som sedan 2002 arbetat i Medelpad lämnar nu till förmån för SM-liga laget Jukurit och tyska Eisbären Berlin. Han har under sin tid i området arbetat med flera namnkunniga målvakter.

Annons

Mika Tarvainen tillsammans med Johan Backlund.

Målvaktstränare Mika Tarvainen började sin karriär i Medelpad i Timrå IK under säsongen 2002/03 och var den senaste säsongen i Sundsvall Hockey. Han har arbetat med namn som Johan Backlund, Anders Lindbäck och och Kimmo Kapanen. Nu är det klart att han till nästa säsong lämnar Medelpad för det nyblivna SM-liga laget Jukurit och det tyska laget Eisbären Berlin .

Läs också: Timrå IK-supportern startar annorlunda insamling – ska gå till att lackera målvakternas hjälmar

– Det finns ganska många anledningar till det här beslutet. Jag har bott utomlands i många år och både min fru och dotter vill vara i Finland. Det är ett familjebeslut helt enkelt. Dessutom vill jag gärna arbeta i den högsta ligan, säger Mika Tarvainen och fortsätter:

– Hockeyn är bra i Finland – det är inget snack om det – och det känns spännande att bygga något nytt. Dessutom blev det klart med ny klubb i Tyskland också, Eisbären Berlin. Jag har kommit överens med Jukurit som menar att det kommer fungera att jobba för båda klubbarna.

Mika Tarvainen är nöjd över sin tid i Medelpad där han fått tillfälle att arbeta med flera av de stora namnen.

– Tiden från 2002 till nu innehåller mycket goda minnen det är ingenting jag ångrar utan tvärtom. Det har varit en rolig tid och jag fick fram några målvakter. Trivdes väldigt bra. Svårt att värdera vad som har varit det största, men arbetet med Backlund och Lindbäck hör definitivt dit. Väldigt roligt att arbeta med målvakter som senare signas till NHL. Att Kapanen spelade sin bästa hockey i Timrå är en annan höjdpunkt.

Läs mer: Legendariske målvaktstränaren listar sina tre största stjärnor

Mika Tarvainen tycker att det är tråkigt att lagen i området numera spelar i lägre divisioner, Sundsvall Hockey åkte i vintras ner i division I och Timrå IK spelade ju tidigare många år i högsta ligan.

Läs också (artikel från 2010): "Tarvis" skeppar i väg fjärde spelaren till NHL

Fotnot: En säsong sedan 2002 har Mika Tarvainen jobbat heltid på ett annat ställe än Medelpad, det var 2012/2013 då han var i KHL-laget Dinamo Riga.

Mer läsning

Annons