Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonsmäll för Timrå IK – stort minus för klubben den här säsongen: "Jättetråkigt"

Säsongen 2015/16 innebar en ny miljonsmäll för Timrå IK. Koncernen redovisar ett minusresultat på 1,7 miljoner kronor. " Det är jättetråkigt", säger ordförande Lars Backlund.

Annons

Timrå IK:s ordförande Lars Backlund.

Verksamhetsåret avslutades sista april och sedan dess har Timrå IK arbetat med bokslutet.

Redan i vintras flaggade ordförande Lars Backlund om att det hade varit ett nytt tufft år för föreningens ekonomi.

Läs mer: Timrå IK:s ordförande om sin framtid – och ekonomiska prognosen: "Det kan bli ett minus"

Nu står det klart att det blev ett minusresultat i miljonklassen.

Timrå IK redovisar ett minusresultat på 1,7 miljoner kronor och det innebär att det egna kaptialet som tidigare var 3, 4 miljoner minskar till 1,7 miljoner kronor.

– Så vi klarar alltså elitlicensen, säger ordförande Lars Backlund.

Han fortsätter:

– Vi backade två miljoner i fjol så ska man se det positivt så gick det 300 000 bättre i år.

TV: Se när experterna diskuterar Timrå IK:s resultat i silly season-tv i spelaren ovan.

Ordförande Backlund beskriver ett nytt turbulent år med arenaförsäljningen som drog ut på tiden under den förra sommaren, med klubbdirektören Lars Nolander som lämnade sitt uppdrag och en vinter där publiksiffrorna blev lägre än väntat.

– Det här sa jag tidigt, i januari redan, att vi kommer nog göra ett minus den här säsongen. Så vi har vetat om det. Vi har tappat under hela året, sedan hoppas man ju alltid att publiken ska komma och det blev en liten boost i slutet där vi gick till play off.

Hur känns det att det blev så här?

– Det är aldrig roligt, det är jättetråkigt. Sedan är det alltid saker som händer. Vi levde under ett fruktansvärt tryck när jag klev på det här i fjol med arenaförsäljningen och andra saker. Det var snudd på att vi skulle konka då. Till slut så fick vi ordning på allt och det känns ju jättebra, säger Backlund.

Nu kräver han en förändring till nästa säsong. De röda siffrorna måste bli svarta.

– Det här är sista året som vi har som omställningsår. Nu måste det börja vända och nu hoppas jag att publiken kommer och tittar, för vi har ett roligt lag på papperet.

Vad betyder det för varumärket att ni gått minus flera år i rad ?

– Jag tror att alla som är insatta och har sett hur vi har haft det under de här åren förstår att det inte är så lätt att vända en oljetanker rätt upp och ned. Det krävs ett hårt arbete, så är det. Nu har vi satt en ny organisation med Patrik (Bylund) som marknadschef, han började jobba 18 januari och Lars slutade oktober. Det är klart att det blev ett tapp där, så är det ju, säger Backlund och tillägger:

– Nu hoppas jag verkligen att man ser det positivt med det nya Timrå IK, organisationen och nya spelare och att man kommer och vill se allsvensk ishockey, för det är det som är grunden. Publiken måste komma, annars tufft att driva en så stor förening.

Läs mer: Från 10 till 93 – här är nyförvärvens nummer i Timrå IK

För att få spela i Hockeyallsvenskan krävs att klubbarna har en miljon i eget kaptial. Efter ett nytt minusresultat närmar sig Timrå IK gränsen.

– Nej, jag är inte orolig. Jag måste vara optimist. Vi har lagt en budget och håller på att jobba med en verksamhetsplan som ligger på fem år och i den verksamhetsplanen ligger intäkter varje år så vi ska ju bygga upp vårt egna kaptial nu. Det är det som blir ett måste. Vi har inte råd att hålla på att förlora pengar varje år. Nu måste vi se till att säkra upp det egna kapitalet utifrån den turbulens som varit de senaste åren, säger Backlund.

Läs mer: Följ Timrås silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster

Mer läsning