Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-stjärnans varma ord om Dahlén – följt supertalangen sedan barnsben: "Haft ett speciellt band"

På andra sidan Atlanten följer Henrik Zetterberg sitt tidigare Timrå IK:s – och Jonathan Dahléns – framfart genom Hockeysverige:
– Han betyder så otroligt mycket för Timrå, så det var kul att han stannade, säger Zetterberg.

Annons
Foto: Bildbyrån.

Henrik Zetterberg och hans Detroit Red Wings fick återigen ta en tidig semester efter att ha missat slutspel för andra året i rad.

Desto bättre går det för "Zätas" tidigare klubb Timrå IK. Ett SHL-kval mot Karlskrona stundar och tankarna gå titt som tätt till Medelpadsklubben – och till supertalangen Jonathan Dahlén:

- Det förstås roligt att Dahlén gjort sju pinnar nu på tre matcher. Just att han valde att stanna i Timrå när han kunde ha gått någon annanstans. Han kunde ju ha spelat i vilken SHL-klubb som helst. Men nu är första målet nått och man får kvala för en elitserieplats nu när han tog det här beslutet, säger Zetterberg till Expressen.

Henrik Zetterberg säger, i samma intervju, att han tycker att det var ett bra beslut av Dahlén att stanna i den hockeyallsvenska klubben.

- Han hade nog spelat bra vart han än varit. Men han betyder så otroligt mycket för Timrå, så det var kul att han stannade. Sedan är det förstås så roligt att han är den han är och hans pappa är den han är. Jag har följt Jonathan sedan han var bara fyra-fem år och alltid haft ett litet speciellt band till honom utan att han kanske vet om det.

- Så det är otroligt kul att han gör nästan samma resa som jag gjort.

Bortsett från Timrå:s stundande SHL-kval står ett hockey-VM på agendan.

Men om Zetterberg kommer att dra på sig Tre kronors matchställ återstår fortfarande att se.

– Det är ett beslut som jag gärna vill ta med landslagsledningen först. Vi har haft en väldigt bra kommunikation under året, men jag avvaktar med att meddela dem hur det blir.

- Det jag kan säga är att det helt har att göra med min kropp. Det är vad mitt beslut mest kommer att grundas på. Och därför vill jag vänta till i april när vi spelat färdigt här i NHL, säger "Zäta" i samma intervju med Expressen.

Supertalangen Elias Pettersson om Dahléns succé och jämförelsen med Sedinarna: "Helt sjukt"

► (+) Bil, tåg eller flyg? Så tar sig en Timråsupporter till Karlskrona – och tillbaka

 ►(+) Timrå IK:s sportchef om svåra läget och drömvärvningarna: "Har 15-16 spelare klara"

Mer läsning

Annons