Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Timråbackens bakslag – har opererats i Stockholm: "Kan missa premiären"

På torsdagen spelar Timrå IK sin första träningsmatch för säsongen. Då saknas nyförvärvet David Westlund. Backen har opererat ett knä och väntas blir borta ett par veckor. "I värsta fall kan jag missa premiären, men det beror helt på hur det läker", säger han.

Annons

Läs mer: Mittmedia storsatsar i Östersund - livesänder tre toppmatcher i ishockey

Knäproblemen började redan förra hösten och i oktober 2015 gjorde David Westlund ett ingrepp, som sedan höll honom borta från spel under delar av säsongen med Karlskrona.

I juli var David Westlund i Nordamerika på ett träningsläger med NHL-klubben Arizona Coyotes, som draftade backen 2014, och där fick han tillbaka smärtorna i knät och klubben ordnade snabbt en magnetröntgen.

– Det är menisken jag har haft problem med och nu såg de att det var några bitar kvar och de sa att man kan chansa och hoppas att det funkar, men troligtvis kommer det inte göra det, säger David Westlund.

Läs också: Så ställer Timrå IK upp i första matchen – offensiv superkedja får chansen

Han valde ett nytt ingrepp och på tisdagen genomfördes det i Stockholm.

– Det känns bra. Förra gången kunde jag inte gå på benet efteråt, men nu kan jag gå som vanligt de sträckor jag behöver. Sedan får vi se de närmaste dagarna hur det läker, säger Westlund.

Nu väntar rehabilitering och 21-åringen missar Timrå IK:s första träningsmatcher.

– Det kändes ju tråkigt att jag fick veta det här i slutet på sommaren när man ska gå på is. Jag har ju gått nästan hela sommaren och trott att det var bra. Men det här ska gå fort att rehabilitera och vi får se hur det läker. Jag blir borta några veckor, säger Westlund som vilar upp sig i Gävle några dagar innan han återvänder till Timrå.

– Då ska jag prata ihop mig med läkarteamet i Timrå och lägga upp en plan för hur vi ska göra den närmsta tiden.

Läs mer: Stort intresse för Timrå IK inför premiären – så många årskort har föreningen sålt

Trots knäproblemen fanns David Westlund med på Timrå IK:s ispremiär i början av augusti och backen kunde träna för fullt fram till i måndags.

– Det är en konstig skada på så vis eftersom man kan spela med det ett tag. Sedan blir det värre ju mer press jag lägger på knät.

Men nu hoppas han på att bli kvitt problemen en gång för alla – så att han får fortsätta visa vad han kan i sitt nya lag.

– Den första tiden i Timrå har varit bra. Det är bra grabbar i laget och så och jag har känt mig fräsch, även om det tar ett litet tag att komma in i allt.

Timråtränaren Roger Forsberg:

– Vi hoppas att han ska hinna spela någon träningsmatch innan premiären, men det får ta den tid det tar. Han behövde göra det här för att slippa problem i framtiden, säger Forsberg.

Läs mer: Timrå värvar SHL-rutinerade backen David Westlund: "Storvuxen och spelskicklig"

Mer läsning

Annons