Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson nollade Hudik i debuten

/
  • Markus Olsson var nöjd med sin första match i Sundsvallskassen:
  • Simon Nordh i Hudik-målet spelade även han bra, har räddar han ett halvt friläge från Mathias Månsson...
  • ...som sedan skulle få revansch när han bombade in 0–1-målet i power play.

Det var en jämn match när Sundsvall gästade Hudiksvall i säsongens första träningsmatch.
Till sist var det just bortalaget som drog det längsta strået.
Matchhjälte: målvakten Markus Olsson som höll nollan i sin debut i Sundsvallströjan.
– Det mesta stämde, säger Modolånet.

Annons

Under fredagskvällen fick division I-laget Hudiksvall HC besök av Sundsvall, som bekant spelar snäppet högre upp i serisystemet kommande säsong.

Det var till en början en målvakternas kamp då hemmamålvakten Simon Nordh och Sundsvalls Markus Olsson räddade skott efter skott som kom emot dem.

Efter 17.33 spelade i den andra perioden skulle dock Nordh få se sig besegrad när Sundsvalls Mathias Månsson bombade in ett power play-mål från blålinjen.

Det efter att backen Anders Danielsson, med ett kort förflutet i Sundsvall, gjort kvällens andra besök i utvisningsbåset.

0–1 skulle sedan stå sig fram tills Tony Söderman satte 0–2 i öppen kasse och Modolånet Markus Olsson höll nollan i sin första match med gänget.

– Det känns oerhört bra, det mesta stämde. Man var extra nervös eftersom det var första matchen så då är fokuseringen kanske högre, säger Olsson som lånats in från Modo inför säsongen.

Hur går man vidare från en sådan bra start?

– Det är bara att fortsätta köra på, det stärker ju självförtroendet väldigt mycket. Sedan kommer mål att komma, det vet alla.

Från tränarhåll är man även där väldigt nöjda med nyförvärvets första match.

– Hans insats är klockren. Det jag är nöjd med är att han inte släpper några returer. Sedan är inte jag rätt man att säga vad han gör bra och dåligt rent tekniskt, men han tar puckarna. Det är jag nöjd med, säger tränaren Göran Tärnlund som är tillfreds med laginsatsen.

– Jag tycker att vi börjar på en nivå som är högre än förra året. Det kändes stabilt. Vi har egentligen bara tränat försvarsspel och inte lagt fokus på det andra.

En nolla får räknas som godkänt va?

– Ja, herregud. De hade inte jättemånga chanser, så det får vi vara nöjda med.

Mer läsning

Annons