Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Forsberg om mardrömskvällen: "Jag kommer inte bli hel innan Modo är i SHL"

Annons

Peter Forsberg har varit på hemmaplan denna sommar, köpt hus nära Båstad och njutit av att umgås med familjen.

En aprilkväll som inte går att glömma. Fem månader efter den där osannolika kvalmatchen mot Leksand har Peter Forsberg fortfarande svårt att smälta det som hände.

– Jag kommer inte bli riktigt hel innan Modo är i SHL igen, säger han.

Det är arenafirande och medlemsafton i Fjällräven Center. En festkväll med god mat, samtal, underhållning och musik väntar.

Men för tillfället är det mingel i entrén som gäller. Det kryllar av gäster; medlemmar, styrande i Modo Hockey, tränarduon och tidigare hockeyspelare har alla tagit sig hit för att hylla arenan för tio års trogen tjänst.

Per-Åge Skröder, Peter Öberg och Samuel Påhlsson står samlade strax utanför dörrarna till isytan, Andreas Johansson vandrar från grupp till grupp för att hälsa, medlemmar ber om bilder med stjärnorna och det är en allmänt god stämning.

Vid en av pelarna, mellan isytan och den stora trappen, står Peter Forsberg. Ikonen, som tagit med sig kompisen Mats Sundin till festen, kan blicka framåt mot en trevlig kväll – och blicka tillbaka till en härlig sommar.

– Vi har varit i Ö-vik en månad, i sommarhuset och umgåtts bara. Det har inte blivit någon utomlandsresa för barnen är ju små utan det har varit en sommar på hemmaplan, men det har varit perfekt tycker jag. Det har varit bra väder och ja, sommaren varit väldigt bra.

Och ett nytt sommarhus nära Båstad?

– Ja, det är ett litet radhus. Jag vet inte hur mycket vi kommer vara där, det blir säkert någon vecka varje år. Men jag tror inte att det kommer ta någon vecka från semestern i Ö-vik. Vi åker nog dit under våren och hösten, det känns mysigt.

Båstad och sommar, då tänker man på tennis. Hur är tennisskillsen egentligen?

– Haha, jag har inte spelat tennis på länge nu. Jag har spelat paddel några gånger på slutet, men tennis är jag sisådär i.

Då frågar jag om paddelskillsen istället, hur bra är du i det?

– Jo, men jag har spelat en del mot Niklas Jihde, Tomas Brolin och Jörgen Persson. Jag har en del att jobba på för att komma upp i deras nivå. Brolin spelar väl fyra-fem gånger i veckan känns det som, jag har ju bara spelat ett tiotal gånger. Jag har en del att jobba med, men det är väldigt kul, säger 'Foppa' som fortfarande umgås med flera från gänget i Mästarnas Mästare.

– Jörgen, Niklas och jag hade skitkul ihop. Vi hängde mycket där nere och vi ses ibland hemma i Sverige också. Det är jättekul.

Läs mer: Forsberg slutar som general manager

Tre legendarer på plats i Fjällräven Center, Peter Forsberg, Mats Sundin och Markus Näslund.

Ska vi fortsätta på temat blicka tillbaka kan vi lika gärna backa bandet fem månader. Mars har blivit april, det är hockey som väntar i Fjällräven Center.

Men det är inte vilken match som helst. I en sjunde avgörande kvalmatch avgörs Modos och Leksands framtid.

Det slutar brutalt för Modos del, med ett övertidsmål från leksingarna, ett euforiskrik från bortasektionen och tårar från hemmafansen som lämnar en tom hemmaborg.

Peter Forsberg följer naturligtvis matchen. Rubrikerna efteråt om Modoprofilen handlar om ett kastat matchprogram, ilska och en lämnad loge vid Leksands 3-3-mål.

Där och då vägrade han prata med media. Nu, fem månader senare, pratar han för andra gången om den där aprilkvällen.

– Det var... jättetråkigt, det går inte att säga något annat. Jag kommer inte bli riktigt hel innan Modo är i SHL igen, säger Peter och fortsätter.

– Vi leder med 3-1 och de har inte rört pucken, men ändå vinner de. Det var bara meningen att vi skulle förlora. Det känns bara otroligt egentligen i efterhand och när man vaknade dagen efter tänkte man bara: "Hände verkligen det där?".

– Det var en tung dag, en av de jobbigaste dagarna i hockeylivet för min del. Det var bara så trist i sista matchen, och det går inte att sätta ord på vad man kände. Jag tror de flesta kände så. Nu hoppas jag bara att vi kan jobba tillbaka oss så snabbt som möjligt så att vi kan glömma den där kvällen.

Forsberg, som var Modos assisterande general manager i fem år, följer nu laget i sitt hjärta från sidan. Han tycker det ser intressant ut inför kommande säsong, även om den hockeyallsvenska verkligheten fortfarande gnager i honom.

– Nu såg det bra ut mot Skellefteå och det är lite positiva vindar igen. Men nu när säsongen drar igång igen är det jobbigt att vi inte är i högsta ligan...

Du är inte kvar som GM, men hjälper du klubben på något sätt i dag?

– Jag hjälper inte till på något sätt i verksamheten nu, men Lerstenen och Lögdeå bland annat är fortfarande med och sponsrar. Vi vill hjälpa till så mycket vi kan på den biten men sedan kan inte jag vara med i själva hockeyn, och det dagliga, för det är alldeles för mycket på hemmaplan för min del. Jag får hjälpa till så mycket jag kan även fast jag är i Stockholm, och inte här uppe, avslutar Forsberg innan det är dags att gå in till isytan.

Festen och Mums-mums väntar ju.

MISSA INTE: Sporten storsatsar på SCA-cupen – här ser du Modos samtliga matcher: "En fest för hockeyälskare"

Mer läsning

Annons