Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Forsberg om alla nyförvärv i Timrå IK: "Han kan göra en hel del nytta i power play"

Timrå IK börjar bli klara med lagbygget, även om något namn till ska in i truppen. Här berättar tränaren Roger Forsberg om samtliga nyförvärv som Timrå IK plockat in inför den kommande säsongen.

Annons

Roger Forsberg leder Timrå IK även i vinter.

Något namn till ska komplettera Timrå IK:s lag innan truppen är helt spikad.

– "Nubben" (sportchef Kent Norberg) har gjort ett jättebra jobb och fyllt på. Sedan har vi egna juniorer som ska få chansen att visa upp sig också, men eventuellt ska det väl in någon etablerad spelare till, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Han som nedan ger sin syn på samtliga nyförvärv som Timrå IK har gjort inför kommande säsong.

Läs också: Timrå IK:s Jonathan Dahlén efter besöket hos NHL-klubben: "Ottawa tycker det är bra med Timrå ett år till"

Backar:

Namn: Jonatan Nielsen.

Född: 1993.

Kommer närmast från: Troja-Ljungby.

Roger Forsbergs kommentar: "Som vi bedömer det är han en spelskicklig back som skulle kunna göra en hel del nytta i power play. Det är en spelare som är välutbildad via hockeygymnasiet i Linköping men som tagit en lite längre väg till allsvenskan"

Jesper Dahlroth i Timråtröjan sist han respresenterade klubben.

Namn: Jesper Dahlroth.

Född: 1991.

Kommer närmast från: Asplöven.

Roger Forsbergs kommentar: "Dallas känner vi till. En allroundback som kan spela i alla spelformer. Han har spelat i SHL med Timrå och gjort det bra. Nu har han gjort en fin försäsong här och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta. Det är även en trygg kille att ha i omklädningsrummet"

David Westlund, då i Karlskrona, under en SHL-match mot Färjestad förra säsongen.

Namn: David Westlund.

Född: 1995.

Kommer närmast från: Karlskrona.

Roger Forsbergs kommentar: "Han har haft det lite svängigt sista året. Han spelade 53 matcher med Brynäs i SHL för två år sedan och gjorde det väldigt bra, sedan värvades han till Karlskrona och var tänkt att ta nästa steg. Då hade han otur och skadade sig och gjorde bara 10-15 matcher i fjol. Nu tror jag att det här är en bra väg för David att ta sig tillbaka till SHL i framtiden, förhoppningsvis med Timrå, med mycket speltid i Allsvenskan. Det är en välväxt kille"

Namn: William Garpenlöv.

Född: 1995.

Kommer närmast från: Kallinge/Ronneby.

Roger Forsbergs kommentar: "Det är också en välutbildad spelare som gått hockeygymnasium och sedan tagit vägen via division I, men haft lite skadebekymmer med ett knä som ställt till det. Det är en rightback, och det har vi ingen annan. Vi får se vad William kan uträtta, men vi ska ge honom chansen att visa vad han kan och försöka ta en tröja i allsvenskan"

Namn: Victor Björkung.

Född: 1993.

Kommer närmast från: Ohio State University.

Roger Forsbergs kommentar: "Han har gjort det väldigt bra i USA och det finns de som scoutat honom mer än vad vi i Timrå gjort som bedömer att det är en väldigt intressant spelare vi får hit. Han har spelat på liten rink, är vältränad och det ska bli spännande att se honom på is. Vi hoppas att vi har träffat rätt"

Norges Andreas Stene mot Slovakien under VM 2015.

Forwards:

Namn: Andreas Stene.

Född: 1991.

Kommer närmast från: Mora.

Roger Forsbergs kommentar: "En spelare som tagit steg i sin utveckling sedan jag hade honom i Norge och etablerat sig först i ligan och sedan i landslaget. Nu spelade han i Mora säsongen som var och gjorde det bra. Det är en storväxt kille som kan spela både center och forward och användas i box- och powerplay. En hårt jobbande tvåvägscenter"

Jens Lööke (vänster) jublar tillsammans med Christoffer Ehn och Anton Karlsson efter ett mål mot Slovakien i JVM 2016.

Namn: Jens Lööke.

Född: 1997.

Kommer närmast från: Brynäs (utlånad till Almtuna förra säsongen).

Roger Forsbergs kommentar: "Han har gjort en hel del SHL-matcher med Brynäs och gjorde väldigt bra ifrån sig när han var utlånad till Almtuna i allsvenskan. Han kan må gott av mer speltid i allsvenskan än vad han skulle få med SHL i Brynäs och ta samma steg som till exempel Jonathan Dahlén och Elias Pettersson gör, att etablera sig i allsvenskan och sedan gå därifrån. Han är rightare och spännande att få in"

Ludvig Nilsson är tillbaka i Timrå efter en sejour i Modo.

Namn: Ludvig Nilsson.

Född: 1994.

Kommer närmast från: Modo.

Roger Forsbergs kommentar: "Honom fick jag ha en säsong innan han stack till Modo. Sejouren där blev kanske kortare än vad det var tänkt, men av olika skäl så hamnade han hos oss igen. Vi vet vad Ludde besitter för kapacitet och vi hoppas att han ska komma tillbaka och hitta rätt igen, både i spelet och i att försöka bidra med poäng och mål. Vi hoppas mycket på honom"

Namn: Johan Persson.

Född: 1990.

Kommer närmast från: Färjestads BK (var utlånad till Timrå förra säsongen)

Roger Forsbergs kommentar: "Han hade lite otur med knäskadan förra våren och var inte helt återställd när han kom tillbaka i spel. Nu är han fit for fight och vi vet att Johan är en bra målskytt om han får vara hel och fräsch. Det blir spännande att se honom"

Mer läsning

Annons