Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rundqvist hjälte för Modo – besegrade Skellefteå efter kanoninsats

/
  • I spel fem mot fem höll Jonatan Bjurö fick se sig överlistad två gånger i powerplay på onsdagen – men hann också med en hel drös räddningar.

Det nyblivna allsvenska laget mot SM-silvermedaljören och "spöket" – en lätt affär för de sistnämnda? Glöm det. Modo stod upp riktigt bra i säsongens första hemmamatch – och vann med 3–2.

Annons

TV-klippet: Pelle Hägglund om matchen: "Spännande insats – tryout-spelaren bäst på isen"

Det där Skellefteåspöket kan man skriva långt och brett om – som bekant har ju Modo haft stora problem med västerbottningarna under flertalet år och Modos segrar är lätträknade.

Med det i bakhuvudet, och det faktum att det nu skiljer en serie mellan lagen, trodde många kanske att det skulle bli en lätt match för Skellefteå på onsdagen.

Det var fel.

Modo stod för en i stora delar riktigt bra match, inte minst försvarsspelet såg rejält och tryggt ut.

Hemmalaget tog ledningen med 1–0 genom Emil Molin, men fick se nollan spricka när Skellefteå fick powerplay i slutet av den första perioden. Även 1–2 kom i powerplay för Skellefteå men Modo replikerade i den tredje perioden när Henrik Björklund styrde in 2–2 efter ett fint klapp-klapp-spel av Modo.

Efter tre perioder var ställningen alltjämt 2–2 och tillställningen gick till förlängning, spel tre mot tre. Där gick det snabbt – för Modo. David Rundqvist kom fri tidigt i förlängningen och överlistade snyggt Erik Hanses i Skellefteås kasse. Pucken satt i nättaket.

Allra bäst i Modo var annars det senaste tryoutförvärvet, Lars Bryggman. Han överglänste inte minst de andra provspelarna med råge. Han var stark och rejäl i närkamperna och jobbade fram flera chanser på egen hand.

– Jag ska inte fundera så mycket utan bara spela mitt spel, sa Bryggman när han blev intervjuad mellan andra och tredje perioden.

TV: Nytillskottets succé – i första matchen: "Bara att köra"

TV: Johanssons glädje efter segern – och hyllningen till provspelaren: "Precis som vi hoppades"

Läs också: Modo-klacken kallade Bert Robertsson mytoman – gick till motattack i direktsändning

Läs också: Så var matchen – minut för minut

Läs också: Ännu en hyllning i Fjällräven Center – Modolegendaren får en förtjänstfana

Läs också: Här är Modos nya matchställ – och de blir lagkaptener

Mer läsning