Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så står sig ditt lag - stor ranking av Hockeyallsvenskans förstafemmor

Fem spelare som det förväntas lite extra av och som bör bära sitt lag i jakten på SHL - vi har sammanställt alla 14 lags möjliga förstafemmor och rankat dem. Hur står sig ditt hjärtas lag och vilken femma skulle kunna platsa i SHL?

Annons

1/ AIK Jens Hellgren – Jonathan Andersson, Jesper Frödén – Jonas Almtorp – Jens Jakobs.

Kommentar. Egentligen den enda hela formationen som hade kunnat fungera i SHL. Ett backpar där fjolårets genombrottsman Jonathan Andersson kompletteras väl av den skickliga Jens Hellgren som i fjolspelade bra i Rögle. Framför dem en sjukt intressant kedja där egentligen alla komponenter finns för att ösa in poäng. Jens Jakobs en favorit som lätt kanvinna hela seriens skytteliga.

2/ IK Oskarshamn Tom Linder – Jonas Liwing, Nicholas Deschamps – Arsi Piispanen –Joakim Hagelin.

Kommentar: Den enda hela femman som på papperet utmanar Gnagets. Har i värvningarna av Tom Linder och Jonas Liwing fått två riktigt stabila HA-backar. Ett backpar som känns vassare än vissa SHL-lags backpar.Framåt ser det riktigt intressant ut med en trio som i fjol gjorde mycket poäng, även om de då inte spelade i samma konstellation. Här finns fart, fläkt och finess för att få de flesta motståndarlags defensiv snurriga.

3/ Timrå IK Didrik Strömberg – Jens Westin, Jonathan Dahlén – Elias Pettersson – Jens Lööke.

Kommentar: Seriens yngsta, men samtidigt klart mest spännande, formation som vid blotta åsynen får det att vattnas i munnen. Framförallt offensivt ser det otäckt lovande ut där den unga trion leds av Jonathan Dahlén, som kunde och kanske borde ha spelat i SHL i år. Har potential att charma hela hockeySverige i vinter.

Byron Ritchie har stora förväntningar på sig från sina fans när han i vinter blir en bärande del av lagets offensiv i jakten på SHL

4/ Modo Hockey Drew Paris – Jesper Lindgren, Henrik Björklund –Byron Ritchie – Austin Farley.

Kommentar: Har seriens främsta back i Drew Paris, vilket i sig motiverar ett par placeringar, men det går inte heller att undgå den potential som faktiskt finns i Modos trupp att ställa två vassa, med hockeyallsvenska ögon sett, femmor på isen i höst. Jesper Lindgren är en väldigt intressant back och framåt är framförallt Henrik Björklund tillsammans med den snart 40-åriga Byron Ritchie en duo som kan ösa in poäng.

5/ Almtuna IS Albin Carlson – Adam Deutsch, Ludwig Blomstrand – Mathias Trettenes –Linus Sandin.

Kommentar: Visst, det finns en viss risk att det här inte alls blir en så framgångsrik kedja som jag tror och att de kanske placerats för högt upp men jag finner ändå något väldigt lovande här. Två unga och skickliga backar bakom en spännande trio där det främst blir spännande atts e vad Ludwig Blomstrand kan göra i HA.

6/ IF Björklöven Stefan Andersson –Jacob Andersson, Jesper Thörnberg – Axel Ottosson – Lucas Sandström.

Kommentar: "Löven" gör för första gången sedan återkomsten till HA en sund satsning med en betydligt mer lokal och ung prägel över laget - något som syns i den möjliga förstafemman där både Jacob Andersson och Axel Ottosson återfinns, två spelare som lär återfinnas i SHL inom ett par år och är i klubben för att nå dit. Firma JesperThörnberg/Lucas Sandström lär spruta in poäng.

7/ IK Pantern Emil Carnestad –Anton Blomqvist, Sebastian Dyk – Kim Johansson –Emil Sandin.

Kommentar: Sebastian Dyk är tillbaka i Skåne dit han tar med sig ett par handleder med potential att skjuta nog med poäng för att tillhöra ligans absoluta poängtopp. I formationen ser det bättre ut offensivt än defensivt.

8/ Vita Hästen Jordan Rowley –Daniel Josefsson, Anton Blomberg – Rickard Palmberg –Marcus Eriksson.

Kommentar: Rickard Palmberg är en väldigt spännande spelare som i fjol övertygade när han kom till klubben. I vinter kan han flankeras av Anton Blomberg, som imponerade på mig i SHL i fjol då han spelade för Linköpingss HC. Kan explodera i vinter med större förtroende!

9/ Mora IK Nathan Deck – Kevin Gagné, Alex Aleardi – Kevin Goumas – Alexander Hilmersson.

Kommentar: Som alltid finns här en viss risk för transatlantflopp, vi har sett det förr, men om allting faller väl ut kan Mora IK stoltsera med en riktigt vass formation där Kevin Goumas ska och måste vara den som leder laget poäng- och spelmässigt.

10/ Tingsryds AIF Niklas Enberg –Adam Åkesson, Adam Schmidt – Niklas Johansson – ZackPhillips.

Kommentar: Här saknas den där riktigaförstabacken, läs Drew Paris, men offensivt ser det spännande ut där NiklasJohansson är en väldigt underskattad spelare som med sina två yttrar utgör enriktigt vass kedja.

11/ BIK Karlskoga Henrik Larsson –Victor Berglind, Victor Ejdsell – Daniel Wessner– Fredrik Höggren.

Kommentar: En av seriens minst intressanta förstafemmor där Daniel Wessner och Fredrik Höggren är beprövade kort som alltid leverar sitt säsong efter säsong. Sexigt känns det dock inte alls och inte heller speciellt farligt då det inte finns någon riktig spets.

12/ VIK Västerås HK Hampus Larsson– Anton Mylläri, Mikael Frycklund – Niklas Lihagen– Stefan Gråhns.

Kommentar: Klubben var nära ruinens brant i våras och har för första säsongen på länge inte fyllt laget med namnkunniga spelare. Det märks i den möjliga förstafemman där namnen nu klingar svenskt. Visserligen är Niklas Lihagen och Stefan Gråhns stabila HA-spelare men i övrigt är det inte mycket som imponerar på mig.

13/ Västerviks IK Victor Lindman –Andreas Frisk, Conny Strömberg – Mats Fröshaug – Nicolai Meyer.

Kommentar: Hade vi bara rankat offensiven så hade Västerviks definitvt placerats högre men med enhelhets tanke är det svårt att motivera en högre position då backparet är långt ifrån de främsta i ligan. Conny Strömberg och Nicolai Meyer kommer att bära offensiven och det numerära överläget där de är toppspelare på denna nivå.

14/ Södertälje SK Marcus Bohman – Olov Lundqvist, Johan Skinnars – Jonas Westerling –Felix Maegaard-Scheel.

Kommentar:Södertäljes fans får sätta hoppet till att kollektivet leverererar för här finns inte speciellt många spetsspelare att tillgå. Jonas Westerling är en vass kraft och bör bli den som leder laget i vinter.

Mer läsning

Annons