Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian Lauritzen om dialogen med 'Nubben' – här är hans krav på Timrå: "Kan gå fort"

I mitten av april öppnade Sebastian Lauritzen för en återkomst till Timrå. Nu berättar han om dialogen med Kent Norberg och detaljerna som måste falla på plats för att han ska krita på ett kontrakt. – Får Timrå till det så är jag absolut intresserad, säger 32-åringen.

Annons

Timrå eller inte? Det är frågan för Sebastian Lauritzen.

Det är semestertider för Sebastian Lauritzen just nu.

När Sporten ringer ligger Sundsvallssonen på en strand i Madeiera och tar det lugnt. Det är 25-26 grader i luften och en puck, skridskor på fötterna och is känns minst sagt avlägset.

Samtidigt finns hockeyfunderingarna där. Var spelar egentligen Sebastian Lauritzen nästa säsong? Kanske Timrå.

– Jag har pratat med "Nubben" (Kent Norberg, sportchef) ett par gånger och vi vet var vi har varandra. Men något mer än det har det inte blivit. Jag såg faktiskt att han ringde häromdagen men jag hann inte svara. Jag vet i alla fall var jag har honom och vice versa. Vi har en öppen och bra kontakt, men vi har inte diskuterat något kontrakt.

Är du fortfarande öppen för att spela i Timrå nästa säsong?

– Ja, absolut. Men det är mycket som ska stämma. Jag tycker att de har något intressant på gång och det pratas positivt om Timrå nu igen, det har inte gjort det senaste säsongerna. Med tanke på det skulle det vara roligt att vara med på det tåget med många unga, talangfulla killar som vill framåt. Det känns intressant med Timrå.

Du har inte fått något kontraktsförslag än från "Nubben" men om du skulle få det nu, vad svarar du?

– Det vet jag inte än, det går inte att svara på. Jag är absolut intresserad men det är en del saker som måste falla på plats. Får de till det så är jag absolut intresserad.

LÄS MER: Timrå IK:s sportchef bekräftar intresse för landslagsmeriterade Lauritzen: "Han finns med"

Förra säsongen tillhörde Sebastian Lauritzen finska KalPa. Det var hans första utlandsäventyr och om inte rätt erbjudande dyker upp i Sverige är Lauritzen öppen för sejour två utanför landets gränser.

Han har inte satt upp något datum för när han måste ta ett beslut, men det finns en del detaljer som han vill lösa innan han skriver på nästa kontrakt.

– Förra året skrev jag på två dagar innan seriepremiären. Det kan gå fort också, vi får se helt enkelt. Om jag får tag på "Nubben" och han säger att han löst alla bitar som jag är intresserad av så kan det gå jättefort.

Bitarna du pratar om, handlar det om det ekonomiska i kontraket, bostad och så vidare, eller är det något annat?

– Ja, precis. Mycket av det. Men sedan har jag sagt att jag är intresserad av en trainee-plats på något företag. Jag vill hitta ett företag som är förstående med att jag spelar hockey och är borta mycket, men att jag kan jobba de timmar jag kan. Jag vill få in en fot och få känna på något annat än hockeybubblan. Sedan kommer det en tid när man inte tar sig framåt på isen, då måste jag ha något annat.

LÄS MER: Landslagsmeriterad forward flyttar till Medelpad – öppnar för Timrå IK: "Självklart intresserad"

En sak är säker: Oavsett om det blir Timrå eller inte för Sebastian Lauritzen kommande säsong kommer nästa klubb vara nära hans hjärta.

– Jag var ju i Finland förra året och jag känner att jag måste spela för en klubb som jag har känslor för. Timrå har jag spelat för och det är min hemstad. Jag vill spela för en klubb som betyder något för mig.

Nästa klubbval du gör blir alltså med hjärtat?

– Ja, det låter lite cheesy, men mycket hjärta absolut. Sedan ska det passa hela min familj också.

Men du kanske ska ringa upp "Nubben", höra vad han ville och säga att du vill ha ett kontrakt då?

– Haha, jag får göra det. Vi får se om han svarar.

LÄS MER: Följ Timrås silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster

Mer läsning

Annons