Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHL-spelare klar för Sundsvall Hockey

Tommy Stenqvist var först, Tony Söderman tvåa, därefter anslöt Christian Söderström.
Nu har Sundsvall Hockey gjort klart med sitt fjärde nyförvärv: Mathias Karlsson från Linköping.

Annons

Lagbygget går framåt i sakta mak för Sundsvall Hockey, nykomlingen som på papperet bara har 12 spelare klara för kommande säsong. Den tolfte och senaste heter Mathias Karlsson, en 19-årig Linköpingsfostrad center som den gångna säsongen gjorde SHL-debut för just Linköping.

– En ung lovande kille som de tror på där nere och som vi har bra referenser på, han har ju också fått lite erfarenhet från SHL i vinter, säger Sundsvall Hockeys sportchef Stefan Lindqvist.

17 matcher är Karlsson bokförd för i SHL, där det blev en assist i poängprotokollet. En spelare som Lindqvist tror kompletterar lagbygget på ett bra sätt.

– Det känns kul att vi kan ta in en lite yngre kille i truppen tillsammans med våra mer rutinerade.

När det gäller den övriga truppen jobbas det fortsatt med att förlänga ett antal spelare ur den befintliga truppen, där flera spelare ligger långt framme i förhandlingarna.

– Vi har intentioner att knyta upp ett antal spelare som var med förra säsongen och jag tror nog att det kommer att droppa in en efter en här ganska snart. Går det vi håller på med i lås så ska vi vara klara i god tid innan vi går på is, säger Lindqvist.

– Grundtanken är att vi ska bygga vidare från i fjol där vi hade bra ingredienser i försvarsspelet vilket vi tror kommer bli viktigt för oss kommande säsong.

Dessutom vill Lindqvist förstärka laget med ytterligare värvningar utifrån.

– Vi ska in med en spetsforward och en spetsback också men där kan vi vänta ett tag.

Mer läsning

Annons