Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista draftrankningen ute – då kommer supertalangen Jonathan Dahlén draftas

Förra veckan berättade Jonathan Dahlén för Sporten att han tror att han kommer draftas i slutet av förstarundan eller i början av andra. Nu har den slutgiltiga rankningen kommit inför NHL-draften. Timråtalangen placeras på plats 24 i förstarundan.

Annons

Jonathan Dahlén ses som en av Sveriges mest lovande talanger och spås en lysande hockeyframtid.

Efter en kanonsäsong i Timråtröjan har han även klättrat rejält på NHL-draftens rankinglistor. Nu, bara ett par veckor innan draften, har den sista NHL-rankningen avslutats.

LÄS MER: Jonathan Dahlén grillas av NHL-klubbarna när de hetaste supertalangerna granskas: "Tuffa frågor"

Alexander Nylander spås gå 12:a och är därmed första svensk i draften. Rasmus Asplund placerar sig 21:a och strax därefter, som tredje svensk, hittar vi Jonathan Dahlén. Timrås supertalang är nummer 24 i draftrankningen.

När Sporten tog ett snack med Dahlén förra veckan berättade han om samtalen med NHL-klubbarna.

– Totalt är det 26 lag tror jag. En del har jag surrat med under säsongen och en del nu. I måndags (förra veckan) hade jag möten med sju olika lag, berättar Dahlén.

Vad frågar klubbarna?

– Det är lite samma, men vissa är hårdare än andra. De frågar om man är villig att lägga ned tiden, man får berätta hur långa alla i ens familj är och så vidare. De har frågat varför jag lämnade HV71, och en del tuffa frågor.

– Alla lag säger att det finns bra kvalitet i mig och de tror att jag kan bli en NHL-spelare om jag lägger ned tiden i gymmet och kör min fys. Jag försöker lägga fokus på att bli starkare och snabbare, och det gäller att fortsätta träna hårt nu när jag är i en ålder där man är mottaglig. Jag ska fortsätta kriga på bra med sommarträningen, säger Timråforwarden.

LÄS MER: Efter Dahlén och Pettersson – här är juniorerna som kan slå sig in i Timrå IK:s A-lag

Här hittar ni hela rankningen

Mer läsning

Annons