Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista perioden sänkte Sundsvall i Oskarshamn

/

Ledning två gånger om och 2–2 inför sista perioden. Men de sista 20 minuterna vill nog Sundsvall Hockey ändå helst av allt glömma, och framför allt sista fem minuterna.
Då avgjorde nämligen Oskarshamn med två matchavgörande mål – och med slutresultatet 4–2 och noll poäng i bagaget blev det en tung hemresa för Medelpadslaget.

Annons

Två lag som båda ville ha med sig tre poäng. Det var förutsättningarna när Sundsvall Hockey mötte Oskarshamn borta i kväll.

– Vi går in i matchen med gott mod och skapar en hel del, säger Göran Tärlund, Sundsvall Hockeys tränare.

Matchen började intensivt med flera vassa chanser för båda lagen och när Sundsvallslaget fick ett power play utnyttjade laget det till fullo och Alexander Sundqvist kunde skicka in 0-1 målet efter tolv minuter.

Sju minuter senare var det hemmalagets tur att spela i power passade då även på att kvittera genom Victor Löfstedt.

Andra perioden blev en favorit i repris och Sundsvall tog återigen ledningen. Genom ett snabbt anfall som hemmalaget inte var beredda på lyckades gästerna peta in 1-2 efter 26 minuter. Även denna gång stod Sundqvist för målet.

Oskarshamn lyckas, precis som i första perioden, kvittera. Denna gång genom Nicolas Deschamps, som näst intill får öppen gata när Sundsvallsspelarna inte alls hängde med i spelet.

En blek inledning av den tredje perioden, som under större delen mest innehöll ett avvaktande spel från båda lagen ledde ändå till ett avgörande för Oskarshamns del.

– Vi tar ett stort steg framåt gemört med tidigare matcher, men det ger ju tyvärr inga poäng, säger Tärnlund.

Sundsvall hängde inte med på slutet och hemmalaget fick till två mål. Först genom Jonas Engström i den 56:e minuten och tre minuter senare genom Joakim Hagelin.

– Vi har otur och får med oss några utvisningar på slutet och det är det som avgör, säger Tärnlund.

Nu gäller det för Sundsvall att ladda om. På fredag tar laget emot Tingsryd hemma.

Mer läsning