Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutvilat för Timrå IK – nu har startskottet inför säsongen gått

Ispremiären väntar runt hörnet för spelarna i Timrå IK. Sommaruppehållet är över och gymmet i NHK-arena ekar inte längre tomt. Truppen har genomfört sina första fystester – med gott resultat. "Jag har aldrig varit i så bra form som jag är i nu", säger backen Didrik Strömberg.

Annons

Skivstång är ett av momenten som de testar.

Efter fyra veckors sommaruppehåll för spelarna i Timrå IK är nu vilan över. Spelarna har följt sina egna träningsprogram under sommaren, men nu är truppen återigen samlad.

– Det ser bra ut. Jag tror de har hållit igång bra under semestern, men det är brukar inte vara några större bekymmer. Testerna är bland annat till för att säkerhetsställa att spelarna har tränat på ett bra sätt under semestern. Vi tränare får en bekräftelse på att spelarna kommer tillbaka i ett bra skick, säger huvudtränaren Roger Forsberg.

Läs också: Timrå IK:s fem bästa värvningar – och han blir säsongens flopp

Första dagen av fystesterna bestod av styrketester under tisdagen väntar konditionstester. De två senaste åren har testerna för övrigt varit i stort sätt lika. Under måndagen väntade styrketester som bestod av frivändningar, chins och benböj.

– Det har sett riktigt bra ut, och det har varit höga nivåer på styrketesterna, så det ser lovande ut. Jag har aldrig varit i så bra form som jag är i nu. Det känns optimalt inför säsongen, säger Didrik Strömberg.

Under sommaren har Strömberg lagt ner extra mycket tid på att träna upp sin snabbhet och explosivitet.

– Det är den största svagheten som jag har så det har jag lagt extra mycket krut på. Det ska bli skitkul att snart dra igång, det har man längtat till under hela sommaren. Jag kan inte bärga mig tills jag står på isen igen, säger Didrik Strömberg.

Benböj med skivstång.

Inför säsongen har Timrå IK fyllt på truppen och några nyförvärv har anslutit sig till laget. En av dem är Andreas Stene, som tidigare spelat som center i Mora. Det är inte heller första gången som han tränas av Roger Forsberg.

– Det känns väldigt bra att börja spela för Timrå IK. Det är något jag velat länge. Jag tycker de har en bra spelidé. Det är ett ungt och spännande lag, säger Andreas Stene.

Läs även: Kapanen om Timråmålvaktens hyllning: "Väldigt, väldigt roligt!"

Den åttonde augusti är det dags för ispremiär och Timrå IK har fyllt på truppen och det är en välfylld trupp att gå på is med. Men det kan tillkomma ytterligare spelare.

– Nubben har gjort ett bra jobb med att fylla truppen, men det kan hända att det tillkommer ytterligare någon spelare när vi går på is nästa vecka, det vet vi inte. Men vi håller ögonen öppna. Vi har ändå en trupp som ser stark ut just nu, säger Roger Forsberg.

Hur ser du på kommande säsong?

– Vi måste få till ett vassare powerplay. Det kan också leda till att vi plockar fler poäng. Det gäller att bibehålla försvarsspelet och öka effektiviteten, säger Roger Forsberg.

Det är det första passet som de kör efter sommaruppehållet.

Mer läsning