Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen vill stoppa lånekarusellen i Timrå IK : "Vi ska ha en betydligt bredare trupp"

I huvudet har han truppen klar. Timrå IK: sportchef Kent Norberg räknar med att kunna få några påskrifter till innan maj månad är slut. "Vi har spetsat till det på forwardssidan", säger han.

Annons

Timrå IK:s sportchef Kent Norberg har kommit en bra bit med lagbygget inför nästa vinter.

Det finns fortfarande en del luckor i truppen och förhandlingar pågår på flera håll.

Kent Norberg stressar inte upp sig utan konstaterar lugnt.

– Vissa underskrifter saknas fortfarande, men det finns några som jag är i princip överens med. I det stora hela känns truppen satt, säger han.

Se också: Live-tv: Här är senaste ryktena och nyheterna om Timrås lagbygge

Sex nyförvärv och några förlängningar har det blivit så här långt.

– Vi har fått in Ludde (Ludvig Nilsson) Johan Persson, Andreas Stene och Jens Lööke. Jag tycker att vi har spetsat till forwardssidan. Sedan kommer vi säkert lyckas behålla någon till forward från vinterns trupp och kanske kommer det ytterligare någon ny också, säger Kent Norberg lite kryptiskt.

Vi har tidigare berättat om intresset för Sebastian Lauritzen och den tidigare Brynäs-profilen är fortfarande högaktuell.

– Vi har sagt att om han inte lämnar för något i utlandet så ska vi vara med och försöka hitta en lösning, säger Norberg.

Hur bedömer du era chanser där?

– Det är så klart en del att lösa, men självklart finns möjligheten. Det handlar om att hitta en lösning för finansiering och så, och kanske att hitta något vettigt att syssla med vid sidan om i framtiden också. Sebastian är ju snart 33 år.

Läs också: Här är luckorna i truppen som Timrå IK måste fylla – stor genomgång av läget

Så konkret har diskussionerna inte blivit än.

Kent Norberg har under en längre tid letat en "power play-back", men utan att hitta rätt. I stället har Sporten tidigare berättat om att det nu ser ut att bli en lösning där Timrå IK kommer att ha två backar på try out under hösten till att börja med.

Samtidigt är Kent Norberg tydlig med att föreningen ska fortsätta att lyfta upp egna talanger från juniorleden.

– Vi ska fortsätta att satsa på våra egna på det sättet. Vi har ju med 97:orna under försäsongen nu och förhoppningsvis kan de vara med och kriga om en plats. Jag kommer att sätta en trupp, men det kommer också finnas öppna platser, säger Norberg och fortsätter:

– Jag tänker mig att vi ska ha sju seniorbackar och 12-13 forwards i A-truppen. Sedan ska vi inte låna in spelare på samma sätt som vi gjorde i vintras för att fylla på. Vi ska ha en betydligt bredare trupp än i fjol och det kommer samtidigt finnas istid att slåss om för juniorerna också.

■ ■ För mer Timrå IK-nyheter, klicka här – och följ ST-sporten på Facebook.

Mer läsning

Annons