Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen Elias Pettersson om Dahléns succé och jämförelsen med Sedinarna: "Helt sjukt"

Förra året var Jonathan Dahlén och Elias Pettersson radarparet som gjorde succé ihop i Timrå.
I år har de gjort ännu större succé på varsitt håll i varsin liga.
I en intervju med Sportbladet hyllar Elias Pettersson sin tidigare klubbkamrat Dahlén, och hoppas få spela med honom i Vancouver i framtiden.
– Men då får Jonathan börja passa lite också och inte bara skjuta, pikar Pettersson.

Annons
Bild: Pär Olert/Bildbyrån, TT och Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Ifjol spelade de ihop i Timrå och bjöd på smågodis till Timråpubliken mest hela säsongen.

Därefter lämnade Elias Pettersson för spel i Växjö och Jonathan Dahlén för spel i Nordamerika.

Men efter en körtelfeber i början av säsongen som tog hårt på Dahlén, valde han till slut att åka hem till Sverige och spendera säsongen i Timrå. Det visade sig vara en ganska bra idé, då Dahlén har varit en stor bidragande faktor till att laget nu är klara för kval till SHL, då han slutade tvåa i hela seriens poängliga med åtta matcher färre spelade, och först av alla i Timrås interna poängliga.

– Helt sjukt vad bra han presterar, jag är grymt imponerad, säger Elias Pettersson om sin forna lagkamrat till Sportbladet.

På annat håll, i högstaligan SHL, har Elias Pettersson blivit bäst. Han har slagit rekord som yngst genom tiderna att vinna poängligan, och blev också den junior som har gjort flest poäng på en säsong i högsta serien genom tiderna.

Inte nog med att de båda två är bland de bästa i Sverige, de tillhör också samma NHL-organisation, och kan komma att hamna i Vancouver i framtiden.

– Det är så klart grymt kul att han också ska till Vancouver. Jag har sett att folk skriver att vi är de nya bröderna Sedin, säger Pettersson till Sportbladet.

Elias Pettersson törs inte skriva under på att de skulle vara jämförbara med Vancouvers superbröder just nu, men passar påpekar att Dahléns skarpa målskytte kan ställa till de planerna.

– Haha, jag vet inte om vi har den kemin ännu. Vi kanske kan nå dit någon dag om vi får jobba på det. Vi får kolla på lite Sedin-klipp och se om vi kan snappa upp något. Men då får Jonathan börja passa lite också och inte bara skjuta, säger Pettersson till Sportbladet.

För Plus-kunder: Så har 'Freddan' byggt framgångsmaskinen Timrå – nu hör Modovännerna av sig: "Undrar hur jag hamnade här"

Mer läsning

Annons