Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK:s stora överraskning – får tusentals kronor av gamla hockeystjärnorna

Över 30 000 kronor – så mycket pengar får Timrå IK:s ungdomsverksamhet av veteranlaget Timrå Oldtimers. "Det var en glad överraskning", säger Mats Eriksson.

Annons

Mats Eriksson, orförande för ungdomssektionen i Timrå IK, fick för bara ett par dagar sedan ta emot ett samtal.

Och ett glatt sådant.

– Jag blev uppringd av Timrå Oldtimers som berättade att de valt att lägga ner sitt framgångsrika veteranlag – och att vi skulle få överskottet till ungdomsverksamheten, säger Mats Eriksson.

Timrå Oldtimers består av ett antal kända hockeyprofiler som har sitt ursprung i Timrå och som varit en del av ungdomsverksamheten.

– Det är några som tyvärr har gått bort, men de som finns kvar är ju över 60 år och de kände att de började bli för gamla så de bestämde sig helt enkelt för att tacka för sig.

Laget har presterat riktigt bra och har till och med en inofficiell världsmästartitel i bagaget. Men nu har de alltså valt att avsluta och skänker överskottet till Timrå IK:s ungdomsverksamhet.

– De kände att de vill satsa på nya blivande stjärnor och det tackar vi för, det finns hål att fylla om man säger så, säger Mats Eriksson.

Bland annat vill föreningen skapa träningsmöjligheter även utanför isen.

– Det handlar om ytor där vi kan träna tekniskt på skott och så vidare, säger han.

Hur mycket pengar handlar det om?

– Ja, jag trodde nog det skulle röra sig om mellan fem och tio tusen kronor, men det var över 30 000 kronor, säger Mats Eriksson.

En ny form av nygamla veteraner kommer troligen att ta över efter det gamla laget, skriver Timrå IK på sin hemsida.

Mer läsning

Annons