Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK startar samarbete med Brunflo IK: "Fick ett positivt svar"

Efter att ha klarat sig kvar i Hockeyettan via kvalspel förra säsongen satsar nu Brunflo IK på en bättre säsong. Kanske kan ett samarbete med Timrå IK vara nyckeln till en framgångsrik säsong.

Annons

Tränaren Henrik Lundqvist befinner sig på semester i Grekland men verkar trots det ha svårt att helt koppla bort hockeyn. Förra året tränade Lundqvist ÖIK:s J20-lag på ett framgångsrikt sätt, men nu är han laddad för en säsong med Brunflo IK.

- Man ligger på stranden och funderar på kedjor och tänker på vilka som kan passa bra ihop på isen. Jag fick frågan om att ta Brunflo redan i fjol, men då ville jag gärna ta ett J20-lag först. Nu fick jag frågan igen och då tvekade jag inte en sekund, säger han.

Med sig från det framgångsrika J20-laget plockar han fem spelare. Det kommer att vara ett ungt Brunflo IK som kommer till spel den här säsongen. Förutom rutinerade Andreas Eriksson som gör comeback efter tre säsongers uppehåll är samtliga Brunflospelare födda på 90-talet.

- För spelarna jag tar med mig blir det givetvis något helt annat. För min del blir det lite annorlunda men jag ska ha samma ledarskap. Vi vill spela med full fart, bra fysik och förhoppningsvis kan vi bli en otrevlig överraskning för många lag, säger Lundqvist.

När det gäller truppen vill Brunflo stärka den med ytterligare en forward och en back. Dessutom har man inte gett upp hoppet om att Johan Berge ska vakta Brunflokassen i vinter.

- När det gäller Berge så jobbar vi på det, men han har valt att avvakta. Vi känner att vi har två bra målvakter men det borde inte finnas något lag i den här serien som säger nej tack till Johan. När det gäller forwarden vi söker vill vi ha en spelare med god Hockeyettanerfarenhet.

Nytt för den här säsongen är också att Brunflo ska ha ett samarbete med Timrå IK.

- Ja, vi ska ha ett samarbete. Vi ställde frågan till dem och fick ett positivt svar. Det är inte helt hundra hur det ska se ut än, men jag ser väldigt positivt till det här. De har en bred trupp och även duktiga juniorer. Alla kan inte få spela i deras A-lag och då finns vi där, berättar Lundqvist.

Tidigare har ekonomin varit ett problem för Brunflo men den ska vara under kontroll nu. Lundqvist ser fram emot en spännande säsong.

- Brunflo hade ganska stora skulder men de är borta. Nu håller vi på att bygga en organisation och ett lag som håller i Hockeyettan. Norra Hockeyettan ser spännande ut. Förhoppningsvis kan vi ge Östersund en spark i baken, men även ge spelare chansen att spela A-lagshockey och utveckla dem, avslutar Henrik Lundqvist.

Mer läsning

Annons