Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK tillbaka hos Kronofogden

/

Den försenade arenaaffären har gjort att Timrå IK återigen hamnat hos Kronofogden. Den här gången rör det sig om 1,6 miljoner kronor i obetalda skatteskulder.
– Vi kommer att ha problem tills att arenan är såld, säger klubbdirektör Lars Nolander till ST-sporten.

Annons

Vid en presskonferens i slutet av april meddelade kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (S) att Timrå kommun köper Eon Arena för 45 miljoner kronor. Beslutet skulle tas formellt vid kommunfullmäktiges sammanträde den 15 juni.

Frågan återremitterades dock under mötet sedan oppositionen lämnat in en lista med 14 punkter som visade att affären inte var riktigt utredd. Därmed sköts beslutet fram till den 24 augusti.

Nu har förseningen satt Timrå IK i en svår ekonomisk sits.

Föreningen har i nuläget en obetald skatteskuld på 1,6 miljoner kronor som har hamnat hos Kronofogden.

– Det är logiskt och ingen nyhet för oss. Vi låg efter redan under vintern och våren och eftersom arenaförsäljningen skjuts framåt har vi haft fortsatta problem. Vi har blivit en slagpåse i den politiska debatten, säger Lars Nolander.

Det har varit en tuff tid för Timrå IK och även om försäljningen av arenan löser mycket för klubben kommer det fortsatt vara tufft framöver.

– De kommer inte att ändra sitt beslut att köpa arenan men det löser inte heller alla våra problem. Det blir inget hokus pokus. Vi kommer att ha det fortsatt jättejobbigt likviditetsmässigt och det kommer krävas lika hårt arbete sen, säger Lars Nolander.

Trots det tuffa ekonomiska läget ska inte klubbens spelare ha drabbats.

– Vi är ett gäng på kansliet som sliter hårt. Det känns jobbigt att inte kunna göra rätt för oss. Vi lever kortsiktigt, säger Lars Nolander.

Skulden kommer inte som någon överraskning för kommunalrådet Ewa Lindstrand.

– Jag tycker det är väntat. Eftersom jag hade hoppats att vi skulle ha tagit det här beslutet den 15 juni. Då hade kommunen köpt arenan och då hade Timrå IK:s läge varit betydligt bättre när det gäller ekonomin, säger hon till SVT Västernorrland.

Mer läsning

Annons